Helmond Sport heeft zich in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo herstelt na het debacle van Kerkrade. De 3-1 overwinning betekende alweer de derde thuisoverwinning op rij!

Zoals wel vaker dit seizoen was de start van de wedstrijd belabberd. Helmond Sport keek al na zes minuten spelen tegen een 0-1 achterstand aan. Ex-Helmond Sport speler Guus Joppen kopte de bal uit een hoekschop binnen. Venlo kon Helmond Sport meteen de nekslag geven want het kreeg in korte tijd twee goede kansen. Het bleef gelukkig 0-1. Stanley Elbers kreeg halverwege de eerste helft de kans op de gelijkmaker. Onze topscoorder mikte te scherp en schoot de bal tegen de binnenkant van de paal. Een paar minuten voor de thee werd het dan toch 1-1. Grootste aandeel in de goal had Jeffrey van Nuland. Hij bracht de bal middels een vrije trap in het strafschopgebied welke van richting werd veranderd door VVV’er Luc Nijholt. Hij passeerde zijn eigen doelman.

Na de rust kreeg Helmond Sport de vliegende vijf minuten en kwam het op voorsprong door Stanley Elbers die met een steekpass van Roel van de Sande vrij voor doel werd gezet, 2-1. Twee minuten later was het weer raak. Mounir el Allouchi schoot de bal uit een vrije trap zo’n 25 meter van doel feilloos in de kruising. Wederom dus een prachtig doelpunt van onze middenvelder. Gedurende de wedstrijd probeerde VVV Venlo de schade te herstellen. Helmond Sport werd wat meer naar het eigen doel gedrukt maar de gasten kwamen niet tot scoren. Ook voor de Limburgers stond de paal een doelpunt in de weg. Helmond Sport kreeg via El Allouchi nog een kans, maar de bal belandde via de keeper en de lat over het doel. Eindstand derhalve 3-1!

Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. Door te weinig belangstelling gaat de busreis naar Amsterdam niet door. Uiteraard kunt u alsnog op eigen gelegenheid afreizen naar De Toekomst.