Het heeft ruim 1 jaar geduurd maar gisteren was het dan eindelijk weer zover. Een uitoverwinning! Het belofte-elftal van Ajax werd met 0-2 verslagen.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd begon Jan van Dijk met Kevin Gomez en Oumar Diouck in de basis. Zij vervingen de gepasseerde Gillian Justiana en geblesseerde Marc Koot. Op sportpark De Toekomst kwam Helmond Sport na een kwartier spelen op voorsprong. Daar ging wel een fout van de Ajax doelman vooraf. De van FC Barcelona overgekomen Andre Onana kreeg een bal teruggespeeld, maar kreeg deze niet goed onder controle. De doorgelopen Stanley Elbers strafte dit meteen af door de bal in het doel te werken, 0-1. Alweer zijn de 12e treffer van het seizoen. Na een half uur spelen verdubbelde Helmond Sport de score. Uit een perfect genomen hoekschop van Jeffrey van Nuland kopte Oumar Diouck de bal op onhoudbare wijze tegen het net, 0-2. Jong Ajax van trainer Jaap Stam liet de eerste helft niets zien. Wouter van der steen had eigenlijk niets te doen gehad.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Jong Ajax viel op door erg matig voetbal en passes die niet aankwamen. Helmond Sport was gevaarlijk via Mounir El Allouich via een afstandsschot. Ook Stanley Elbers was dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging net naast het doel. Grootste kans was voor Oumar Diouck. Hij miste de bal na een lage voorzet van Charles Kazlauskas voor open doel. Ook Roel van de Sande presteerde het om in kansrijke positie de bal over het doel te werken. Een kwartier voor tijd begon Jong Ajax beter in de wedstrijd te komen. De ingevallen talenten Donny van Beek en Abdelhak Nouri zorgden voor meer druk richting het doel van Wouter van der Steen. Hierin kreeg Ajax de eerste kans van de wedstrijd. Sam Hendriks werd door Nouri vrij voor doel gezet, maar de bal werd gelukkig hoog over geschoten waardoor het 0-2 bleef.

De 17 meegereisde Helmond Sport supporters werden door de spelers bedankt. Het betekende de eerste uitoverwinning sinds 11 april 2014. Destijds werd er met 0-1 gewonnen bij Almere City FC. Door de overwinning stijgt Helmond Sport 1 plaats op de ranglijst. Het bezet nu de 17e plaats. Vrijdag volgt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Dan komt Achilles’29 op bezoek.

Overigens is de vierde periode de beste periode van dit seizoen. In 9 wedstrijden werden 13 punten gepakt, waardoor Helmond Sport de periode afsluit op een 8e plaats.