Helmond Sport heeft met 3-1 gewonnen van Achilles’29 dat nu definitief onder Helmond Sport op de ranglijst eindigt. Het betekende alweer de vierde thuisoverwinning op rij en de vijfde overwinning in zes wedstrijden.

Het spel in de eerste helft was erg matig van beide ploegen. Achilles’29 kreeg mogelijkheden via Worm en Shanwary. Namens Helmond Sport waren Stanley Elbers en Kevin Visser dichtbij een treffer.

In het begin van de tweede helft moest Wouter van der Steen handelend optreden. Hij tikte een kopbal van Shanwary net onder de lat vandaan tot hoekschop. De wedstrijd kantelde halverwege de tweede helft. Kevin Gomez kwam het veld in en ging in de verdediging spelen waardoor Roel van de Sande op het middenveld ging spelen. Gomez kopte de bal uit een hoekschop op de kruising, maar tien minuten later was het dan wel raak. Bij de tweede paal kopte Stanley Elbers de bal uit een voorzet van Mounir El Allouchi binnen, 0-1. Helmond Sport denderde door en bleef druk op het doel van Achilles’29 geven. Dit werd beloond met een tweede treffer. Ditmaal werd de vrije trap van Jeffrey van Nuland door Oumar Diouck binnengewerkt, 0-2. Een minuut later stond er 3-0 op het scorebord. Uit een prima aanval kwam Kevin Visser vrij voor de keeper te staan. Hij rondde de bal beheerst af. In de blessuretijd wist Achilles’29 via Steven Edwards wat terug te doen tot ergernis van doelman Wouter van der Steen die een clean sheet zag verdwijnen.

Aanstaande vrijdag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Dan gaat Helmond Sport op bezoek bij Telstar. De SVHS organiseert een busreis hier naartoe. Vooraf zullen we dan eerst Wijk aan Zee aan doen om daar als supporters gezellig wat te drinken.