Op een zonnig sportpark ’t Heereind in Beek en Donk werd om 18.00 uur afgetrapt voor de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Een wedstrijd die met een 1-5 overwinning werd afgesloten.

Bij Helmond Sport enkele nieuwe gezichten in het elftal. Zo traden Aleksandar Bjelica, Steven Edwards en Thomas Schilders voor het eerst aan in het rood zwart van Helmond Sport. Na een half uur zou Stephen Warmots ook zijn opwachting maken. De start was voor Sparta’25 dat na enkele seconden spelen al de kans op 1-0 kreeg. Wouter van der Steen bracht redding. Al snel stond het wel 0-1 voor Helmond Sport door een treffer van Marc Koot. Hij tikte de bal binnen in de rebound op het schot tegen de paal van Stanley Elbers. Enkele minuten later 0-2. Gillian Justiana werkte de bal binnen na een hakbal van Thomas Schilders. Uit een hoekschop kopte Bjelica de 0-3 binnen. Na een half uur spelen konden de supporters van Sparta’25 ook juichen. Een mooie genomen vrije trap van Brouwers verdween achter Van der Steen. Thomas Schilders pikte ook nog zijn doelpunt mee en maakte van dichtbij de 1-4.

Na rust een compleet nieuw elftal waaronder ook de proefspeler Boris Kopitovic. Na de wedstrijd kreeg hij te horen dat Helmond Sport niet met hem verder gaat. In een saaie tweede helft wist Sam Strijbosch van 11 meter de penalty binnen te schieten waardoor de wedstrijd eindigde in 1-5.

Aanstaande zaterdag speelt Helmond Sport een oefenwedstrijd tegen topklasser UNA. De aftrap is om 17.00 uur in Veldhoven.

Uw bedrijfslogo hier?