Helmond Sport heeft een makkelijke overwinning behaald tegen het team van de VVCS. In Someren-Eind werd er met 4-0 gewonnen.

Jan van Dijk begon met een opstelling waarmee hij waarschijnlijk de competitie wil gaan starten: Van der Steen, Fecunda, Warmolts, Bjelica, Justiana, Visser, El Allouichi, Edwards, Koot, Vicento en Elbers. Bij de VVCS stonden er met Van Geffen en Carlos David twee ex-Helmond Sport spelers in de basis.

De openingstreffer werd na acht minuten spelen gemaakt door El Allouchi. Hij schoot de bal uit de rebound binnen nadat eerst Vicento de bal tegen de keeper had opgeschoten, 1-0. Na een kwartier spelen was Vicento wel trefzeker. Hij werd door Fecunda vrij voor doelman Kairies gezet en rondde met een puntertje af, 2-0. Net voor de rust de mooiste goal van de avond. Marc Koot schoot de bal vanaf de punt van het strafschopgebied met een curve in de kruising, 3-0.

Na de rust deed Helmond Sport een stuk rustiger aan. Al kregen Vicento en Elbers nog wel goede kansen om de score op te voeren. In de slotfase wist Helmond Sport via Sam Strijbosch nog een vierde treffer te maken. Hij schoof de bal simpel binnen nadat Joost van Heck mooi voorbereidend werk had afgeleverd, 4-0.

Aanstaande dinsdag speelt Helmond Sport haar volgende oefenwedstrijd. Tegenstander is van Willem II. De wedstrijd wordt bij LONGA in Tilburg gespeeld.

Uw bedrijfslogo hier?