Drie jaar geleden tijdens de voorbereiding speelde Helmond Sport een oefenwedstrijd tegen Ipswich Town FC. Sinds die tijd zijn beide supporters bevriend met elkaar geraakt. Enkele Helmond Sport supporters zijn al verschillende malen in Ipswich geweest om daar wedstrijden van Ipswich Town FC te bezoeken en visa versa.

 


 

Omdat Ipswich Town FC in de voorbereiding van dit seizoen tegen Fortuna Düsseldorf in Duitsland speelde, organiseerde de supportersvereniging Helmond Sport een busreis. De busreis was binnen enkele dagen uitverkocht. Afgelopen vrijdag vertrokken rond 13.00 uur zo’n 40 Helmond Sport supporters naar Duitsland. Na zo’n 1,5 uur rijden kwamen we aan in Düsseldorf en werden we in het centrum afgezet. We liepen gezamenlijk naar de hoofdstraat toe waar we al snel het gezang van de vele Ipswich Town supporters hoorden. Daar aangekomen zag het blauw van de Engelse supporters. We mengden ons onder hen en werden hartelijk ontvangen. Onder het genot van pullen bier en gezang hadden we een leuke middag.

 


 


Rond 17.00 uur vertrokken we met de bus naar het stadion. Na een blik hebben geworpen in het supporterscafé van Foruna Düsseldorf gingen we het stadion binnen waar de jeugd en het tweede elftal spelen. We hadden entreekaarten voor het thuisvak maar besloten naast het uitvak plaats te nemen. Na aandringen werden we uiteindelijk toegelaten tot het uitvak met de 650 Ipswich Town supporters. We kregen een doelpuntrijke wedstrijd te zien waarin uiteindelijk Fortuna Düsseldorf met 4-3 wist te winnen. Rond 21.00 uur was iedereen terug bij de bus waarna de chauffeur huiswaarts keerde.

 

In het voorjaar wil de SVHS een busreis naar Ipswich organiseren. We willen dan een weekend in Engeland verblijven en een wedstrijd van Ipswich Town bezoeken.

 

Tweets!

SVHS Facebook!!
Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.