Helmond Sport heeft gisteren aan de ontmoeting met Jong Ajax een punt overgehouden. Gezien de vele kansen hadden dat er drie moeten zijn.

Het was nat in Amsterdam. Erg viel zoveel regen dat vooraf werd besloten dat de 54 Helmond Sport supporters mochten plaatsnemen op de hoofdtribune, want het uit vak van Sportcomplex De Toekomst heeft geen dak. Daar aangekomen zagen zij dat de wedstrijd met een kwartier werd uitgesteld omdat de kalklijnen door de regen onzichtbaar was geworden. Erg amateuristisch allemaal voor een “grote” club als Ajax.

Op papier moest Helmond Sport het opnemen tegen een zeer sterk “Jong” Ajax. Zo speelden Ricardo van Rijn, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen, Victor Fischer, Andre Onana en Yaya Sanogo in de basis. Jan van Dijk begon met dezelfde opstelling als tegen MVV Maastricht. Helmond Sport kon het zich erg makkelijk maken door vroeg te scoren. Na balverlies in de defensie van Jong Ajax pikte Kerk de bal op. Hij bediende Elbers op maat, maar onze rappe buitenspeler schoot vrij voor doelman Onana onbesuisd over het doel. Een kans dat een goal had moeten zijn. Wouter van der Steen moest handelend optreden door de harde vrije trap van Muric te pareren. Diezelfde Muric liet Van der Steen na ruim een kwartier spelen kansloos door de bal vanaf zo’n 20 meter snoeihard in de kruising te schieten, 1-0. Overigens was het spel van Jong Ajax niet om aan te zien. Vooral de van Arsenal overgekomen Yaya Sanogo kreeg de lachers op zijn hand door zijn houterige motoriek. Helmond Sport verzuimde om nog voor de rust gelijk te maken. Vicento en Elbers kregen hier goede kansen tot toe.

Na de rust was Helmond Sport oppermachtig. Het was wachten op de gelijkmaker. Het drukte keer op keer op het doel van Jong Ajax. Pas halverwege de tweede helft kopte Steven Edwards uit een hoekschop de bal binnen, 1-1. Onder andere Gyrano Kerk kreeg zo’n tien minuten voor tijd de kans op de verdiende voorsprong, maar hij schoof oog in oog met de doelman de bal net naast het doel. Ook Stevens Edwards slaagde er niet in om vrij voor de doelman te scoren. Hierdoor bleef de stand steken op 1-1. Gezien het spelbeeld en de kansen had Helmond Sport met de 3 punten huiswaarts moeten keren.

Helmond Sport bezet nu een vijfde plaats op de ranglijst met 4 punten uit 2 wedstrijden. Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport om 20.00 uur thuis tegen Fortuna Sittard.