Helmond Sport is er in geslaagd om zich drie dagen na de nederlaag tegen Fortuna Sittard te revancheren. In Emmen werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Jeffrey van Nuland.

Zo’n 27 supporters vertrokken omstreeks 16.15 uur met de bus naar Emmen, een rit van ruim 3 uur. Na onderweg een eet-, plas- en rookpauze te hebben gehad arriveerden we bij het stadion waarbij de regen met bakken uit de lucht viel. Snel werd plaatsgenomen op de tribune. Onder luid gezang waren we klaar voor de wedstrijd. Gezien de in de bus gehouden toto waren de verwachtingen positief.

Helmond Sport startte zonder de geblesseerde Stanley Elbers. We moeten hem enkele weken missen. Hierdoor nam El Allouchi de plek van Elbers in en kreeg Jeffrey van Nuland een plaats op het middenveld. De eerste helft was matig. Zowel Helmond Sport als FC Emmen kregen geen kansen. Toch mocht Helmond Sport met een 0-1 de rust in gaan. Jeffrey van Nuland kreeg bij toeval de bal in de voeten gespeeld van FC Emmen verdediger Kulhan. De bal rolde net naast de paal binnen. Dit tot grote vreugde van de supporters.

Emmen kreeg pas na een uur voetbalen de eerste kans. Door een verkeerde timing van Aleksandar Bjelica kreeg Marnix Kolder een vrije kopkans, maar wist gelukkig niet te scoren. Het foutje van Bjelica is hem vergeven. De verdediger speelde een zeer sterke partij en corrigeerde nagenoeg alles in de verdediging. Helmond Sport kreeg zo’n tien minuten voor tijd de uitgelezen kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Gyrano Kerk kwam voor de keeper te staan maar schoot tegen hem op. In de rebound kreeg Mounir el Allouchi de kans om de bal in het vrije doel te schieten. Hij raakte echter de lat. In de resterende minuten stelde Wouter van der Steen de zege veilig. Hij pareerde tot twee maal toe achter elkaar een schot. Eerst van Deul en in de rebound van Gyasi.

Geen grootse zege maar de punten tellen! Helmond Sport klimt hiermee naar de derde plaats op de ranglijst. Aanstaande vrijdag komt titelkandidaat NAC Breda op bezoek.

Uw bedrijfslogo hier?