Helmond Sport heeft veel te weinig gekregen tegen titelfavoriet NAC Breda. De gasten maakten in de laatste minuut gelijk waardoor ze alsnog met een gestolen punt er vandoor gingen.

Vooraf stond de wedstrijd tegen NAC bestempeld als een risicowedstrijd waardoor er veel “blauw” rondom het stadion aanwezig was. Ook werd er een identiteitscontrole gehouden. Mensen die niet uit de directe omgeving van Helmond kwamen mochten het stadion niet binnen.

Jan van Dijk had voor hetzelfde elftal gekozen als tegen FC Emmen. Opmerkelijk was dat Marc Koot plaatst moest nemen op de tribune. De buitenspeler lijkt zijn krediet te hebben verspeeld bij de technische staf. Even opmerkelijk was de plaats in de selectie voor de 17 jarige Vincent Bogaerts, die vorig seizoen nog in de B1 speelde.

NAC dat haar vorige wedstrijd met maar liefst 7-0 wist te winnen van FC Dordrecht kreeg in de eerste helft geen uitgespeelde kansen. Het enige wapenfeit van de gasten was er een uit een stilstaande situatie. Uit een vrije trap werd de buitenkant van de paal geraakt. Helmond Sport was gevaarlijk via Mounir el Allouchi, die de bal tegen keeper Ten Rouwelaar op schoot. Ook kreeg Helmond Sport een grote kans net voor de rust. Kerk pikte de bal op na een verdedigingsfout van NAC, maar wachtte te lang met passen op de vrijstaande Vicento. Toen hij dat wel deed werd onze spits afgevlagd voor buitenspel.

Na de rust kwam Helmond Sport op voorsprong. Uit een hoekschop werkte de uitstekend spelende Aleksandar Bjelica de bal binnen, 0-1. Het Helmondse publiek werd uitzinnig. Het werd beloond voor de geweldige sfeer die zij verzorgden in het stadion. Vanaf de eerste minuut stonden ze volledig achter de ploeg. In het restant van de tweede helft vergat Helmond Sport NAC definitief de nekslag te geven. Het kreeg grote kansen via de ongelukkig spelende Vicento en via Steven Edwards. Kevin Visser raakt de onderkant van de lat en ook in de rebound wist hij niet te scoren. Overigens zag scheidsrechter Van de Graaf in twee situaties geen strafschoppen voor Helmond Sport. In de eerste situatie hield verdediger Pedro bij een voorzet over rechts Vicento voor het doel vast en bij de tweede situatie werd Vicento in de punt van het strafschopgebied gehaakt door Dingsdag. De scheidsrechter wuifde beide gevallen arrogant weg, dit tot grote woede van Jan van Dijk en het Helmondse publiek. Erg zuur was dan ook dat NAC in de in de laatste minuut tot scoren kwam. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Kevin Brands en hij wist de bal achter Van der Steen te werken. Onze keeper moest in blessuretijd nog een keer handelend optreden door de kans van Elson Hooi onschadelijk te maken. Een overwinning van NAC zou zeker niet terecht zijn geweest gezien de kansen die zij de gehele wedstrijd hebben gehad. Helmond Sport was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg de beste kansen waardoor een punt te weinig is. Al met al hebben de spelers een puike partij gespeeld, ze hebben geknokt en gestreden. Na afloop van de wedstrijd kwam de selectie nog wat drinken in het supporters home. Daar werden zij dan ook terecht door supporters gecomplimenteerd.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Pas op vrijdag 11 september speelt Helmond Sport de volgende wedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij FC Den Bosch. De SVHS organiseert een busreis hiernaartoe. U kunt zich nog aanmelden. Zie verdere info op de site.