Na een aantal trainingen te hebben afgewerkt, begon Helmond Sport ook aan de serie oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuw seizoen. Helmond Sport deed zijn plicht en won met 2-5 in een matige wedstrijd van tweede klasser SBC uit Son en Breugel.

In de beginfase van de eerste helft kreeg SBC de beste kansen maar die werden niet benut. Helmond Sport maakte het SBC niet erg moeilijk. Pas halverwege de eerste helft werd de eerste goede aanval meteen afgerond met een doelpunt. Serhat Koc tikte de bal van dichtbij binnen nadat Marc Koot de bal laag voor het doel gaf, 0-1. Niet veel later schoot Koot zelf de bal via de binnenkant paal binnen, 0-2. Verder was Helmond Sport de eerste helft niet meer dreigend. SBC wist zelfs net voor de rust te scoren. Ruststand derhalve dus 1-2.

Na rust de nodige wissels waaronder Stanley Elbers die binnen een paar minuten de bal al achter de doelman werkte, 1-3. Na een uur te hebben gespeeld verkleinde SBC weer de marge tot 1 doelpunt. Namens Helmond Sport kreeg Mark Janssen een zeer grote kans. Hij pikte de bal op van een verdediger die de bal verloor, maar faalde alleen voor de keeper. Testspeler Christophe Lowinsky kreeg zo'n tien minuten voor tijd de bal na een afgeslagen hoekschop in de voeten en met een droog schot versloeg hij de keeper, 2-4. En paar minuten later bepaalde Dave Nieskens met een rake kopbal uit een hoekschop de eindstand op 2-5.

Volgende week zaterdag tijdens de Familie Dag speelt Helmond Sport de volgende oefenwedstrijd. Tegenstander zal dan de VVCS zijn.