Onder een uitbundig schijnende zon ging om 11.00 uur de Familie Dag bij Helmond Sport van start. Voor het eerst werd de Familie Dag gehouden op de parkeerplaats bij de Business Club. Er stonden diverse attracties voor de kinderen opgesteld en kon men een stadiontour maken. Ook voor een hapje en en vooral (een) drankje kon men terecht bij de catering. Door de warmte zat het terras dan ook snel gevuld. De SVHS was aanwezig met een stand waar men terecht kon voor de merchandising en een loterij.

Omstreeks 14.00 uur werden de spelers aan het publiek voorgesteld. Naast de al bekende namen van vorig seizoen dus ook vele nieuwe spelers. De technische staf ontbrak natuurlijk ook niet.

De Familie Dag werd om 16.00 uur afgesloten met een wedstrijd tegen de VVCS ( elftal van contractloze voetballers ). Deze wedstrijd werd op het kunstgrasveld van Helmondia/Mulo gespeeld omdat er in het Lavans Stadion hard gewerkt wordt aan de aanleg van ook een kunstgrasveld.

In de brandende zon zagen enkele honderden toeschouwers een zeer matige eerste helft. Helmond Sport kwam na een kwartier spelen op een 0-1 achterstand. Ferry de Regt verloor kinderlijk eenvoudig de bal waarna Evert Brouwers de 0-1 kon maken. Nog geen 3 minuten later stond er 0-2 op het scorebord. Keeper Coremans trapte de bal hard naar voren. De Helmondse verdediging dacht aan buitenspel, maar de assistent hield zijn vlag omlaag. Ronald Bergkamp reageerde attent en kopte de bal over de uitkomende Van der Steen in het doel. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg Helmond Sport via Davy Brouwers en Stanley Elbers twee kansen maar beiden stuitten op de keeper.

Aan de aftrap van de tweede helft verschenen weer de nodige verse spelers. Binnen een kwartier hadden deze spelers de zaak vlot getrokken. De aansluitingstreffer werd door Ammi, na een goede actie van Marc Koot, in eigen doel gewerkt. De gelijkmaker kwam van Karim Bridji die de keeper in zijn tweede poging versloeg. Helmond Sport was in de tweede helft oppermachtig en het was wachten op de voorsprong. Die viel pas in de laatste tien minuten. Arne van Geffen wist de bal op de rand van het strafschopgebied uit een vrije trap binnen te schieten, 3-2.

De volgende oefenwedstrijd zal op zaterdag 13 juli gespeeld worden in het Drentse Norg. Dan is FC Gronigen de tegenstander.