Voor de 3e oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen moest Helmond Sport afreizen naar het Drentse Norg ( nabij Assen ) om daar te spelen tegen FC Groningen. Helmond Sport bood lang goed partij maar verloor uiteindelijk toch met 3-1.

De Hellmond Fanatics hadden voor deze verre uitwedstrijd een klein busje geregeld. Met 9 man werd er omstreeks 11.30 uur afgereisd naar Norg. Een rit van zo'n 235 km. Na onderweg 2x te zijn gestopt arriveerden we rond 14.15 uur op het sportpark van vv Gomos in Norg. Aan de kassa was het niet erg druk, maar dat leek schijn. Langs het veld stonden al 100-den FC Groningen supporters opgesteld. We besloten maar eerst de kantine even op te zoeken om wat te drinken om daarna achter het doel plaats te nemen. We hadden gelukkig nog een fatsoenlijk plaatsje gevonden tussen de 1.800 FC Groningen supporters.

Helmond Sport begon goed aan de wedstrijd en was absoluut niet ondergeschikt aan FC Groningen. De verdediging stond goed en kwam niet in de problemen. Echte kansen deden zich de eerste helft niet aan.

Net na de rust kreeg Helmond Sport een hoekschop. De bal kwam bij Marc Koot terecht die niet aarzelde en de bal snoeihard achter doelman Bizot schoot, 0-1. Helmond Sport kon de voorsprong slechts een klein kwartier vasthouden. Toen kwam de 1-1 op het scorebord. Op het middenveld leed Lammers balverlies waardoor Kostic eenvoudig de gelijkmaker kon binnenschieten. Zo'n 10 minuten later stond Lammers weer aan de basis van een Groningen doelpunt. Hij kreeg de bal aangespeeld van Weuts maar kreeg de bal niet onder controle. Via Mitchell Schet counterde Groningen waarna Zeefuik eenvoudig van dichtbij kon binnenschuiven, 2-1. Binnen een paar minuten na de 2-1 maakte Groningen de 3-1. Eerst raakte Rasmus Lidgren de lat maar in de rebound schoot de beste man van het veld Kostic schitterend binnen. De scheidsrechter trok geen extra tijd bij waardoor na het laatste fluitsignaal het veld werd bestormd met handtekeningenjagers.

Ondanks de 3-1 nederlaag speelde Helmond Sport een goede wedstrijd en bood FC Groningen 70 minuten goed weerstand, maar door het vele wisselen ( jeugdspelers werden in het veld gebracht ) werd het spel van Helmond Sport minder. Aanstaande dinsdag speelt Helmond Sport in Waalwijk wederom tegen een Eredivisie club. Dan is RKC de tegenstander.

Tegen 17.00 uur gingen wij weer op weg. Eerst deden we nog een frietzaak aan in Norg. Een uur later zaten we weer in de bus op weg naar Helmond. Onderweg kwamen we eerst het kleine Helmond Sport busje tegen en daarna nog de spelersbus. Omstreeks 20.15 uur waren we weer back in town.

Uw bedrijfslogo hier?