Na afgelopen zaterdag tegen FC Groningen te hebben geoefend, stond in de 4e wedstrijd van de voorbereiding weer een club uit de Eredivisie als tegenstander op het programma. Helmond Sport verloor met 1-0 van RKC Waalwijk.

De wedstrijd werd gespeeld op Sportpark de Gaard van RWB. Beide teams begonnen met fris combinatiespel aan de wedstrijd. RKC kreeg via ex-Helmond Sport speler Robert Braber de eerste kans, maar hij mikte de bal op de lat. Helmond Sport kreeg via Marc Koot een goede mogelijkheid maar zijn schot werd door proefkeeper Seda uit het doel gewerkt. Davy Brouwers overkwam even later hetzelfde. Nadat RKC wederom het ijzerwerk raakte wist Anderson twee minuten voor de rust wel het net te raken waardoor RKC met een 1-0 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft was het aan Wouter van der Steen te danken dat het maar 1-0 bleef. Tot drie keer toe wist hij het gevaar van RKC, dat alleen via de flanken kwam, te stoppen. Laatste kans van de wedstrijd was voor Helmond Sport. Kevin Visser schoot uit een vrije trap richting de kruising, maar Seda wist de bal met uiterste moeite tot hoekschop te verwerken.

Gezien de gehele wedstrijd was Helmond Sport gelijkwaardig aan RKC, alleen de Waalwijkers wisten net meer kansen te creëren. Tegenover het Eindhovens Dagblad liet Eric Meijers weten dat Helmond Sport aardig had meegevoetbald met RKC. "Voor rust vind ik het niet voldoende, daarna een zesje", aldus onze trainer.

Dinsdag 23 juli om 19.00 uur staat de jaarlijkse ontmoeting tegen vv Gemert op het programma.

Uw bedrijfslogo hier?