De jaarlijkse oefenwedstrijd tegen vv Gemert is ook dit jaar weer gewonnen door Helmond Sport. Het was geen hoogstaande wedstrijd met veel kansen. Uiteindelijk werd er met 0-2 gewonnen.

Het was drukkend warm op Sportark Molenbroek in Gemert. De temperatuur aan de aftrap was rond de 30 graden, veel mensen hadden niet de moeite genomen om naar de wedstrijd te komen. In tegenstelling tot voorgaande jaren was de opkomst erg matig.

Pas na ruim een half uur deed zich de eerste kans van de wedstrijd voor. Stanley Elbers kwam vrij te staan voor de doelman maar zijn laatste tikje tegen de bal eindigde op de paal. Niet veel later moest de Gemert doelman handelend optreden om het schot van Mark Janssen te stoppen. Uiteindelijk kwam Helmond Sport toch op voorsprong via een rake kopbal van Davy Brouwers.

Na rust een iets dreigender Helmond Sport. Het gevaar verliep vooral over de flanken via Elbers en de ingevallen Koot. Halverwege de tweede helft verdubbelde Mark Janssen de voorsprong naar 0-2 en daar zou het ook bij blijven. Mooiste moment van de wedstrijd was de rentree van Aart Verberne. De jonge verdediging maakt na een jaar blessureleed weer zijn eerste speelminuten. Helaas kon hij de wedstrijd niet uitspelen want nadat een doorgebroken speler werd neergehaald werd hem de rode kaart getoond.

Aanstaande vrijdag gaat Helmond Sport Europa in! Tegenstander is dan FC Antwerp, de club van oud Helmond Sport spelers Bjorn Sengier en Emrullah Guvenc. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij in de bus. Dus mocht u nog mee willen, geef u dan nog snel op!