Tegen FC Antwerp had Helmond Sport zijn laatste tegenstander gevonden in de voorbereiding op het seizoen 2013-2014. De SVHS had een busreis georganiseerd. Om 14.00 uur vertrok de bus met 35 supporters op weg naar Antwerpen. Opmerkelijk vertrokken de supporters in de spelersbus, de spelers reden met kleine busjes naar Antwerpen.

Zo'n 3 kwartier later passeerden we de Belgische grens, wat meteen te merken was aan het slechte wegdek. Om 15.30 uur arriveerden we in Antwerpen en reden langs het oubollige en vervallen stadion De Bosuil. In dit stadion zijn maar liefst 35 interlands tussen België en Nederland gespeeld.

De bus stopte bij café Bisschoppenhof waar we uitstapten om daar de middag door te brengen. Onder de stralende zon namen we plaats op het buitenterras en werden de nodige "pintjes" genuttigd. In de loop van de middag werd het drukker in het café. Tientallen FC Antwerp supporters kwamen er ook wat drinken. Er ontstond een gemoedelijke sfeer tussen de Helmond Sport supporters en de Antwerp supporters. Verhalen werden uitgewisseld.

Tegen 19.15 uur gingen we op weg naar het stadion, daar aangekomen bleek dat de entreeprijs op 20 euro lag. Voor een oefenwedstrijd best prijzig. In het uitvak aangekomen was de trieste aanblik van de hoofdtribune wat meteen opviel. Iets dat we in Nederland niet kennen met de moderne stadions.

Om 20.00 uur werd er afgetrapt. Vanaf het begin nam Helmond Sport het initiatief, maar kansen leverde het niet op. Pas kort voor de rust kreeg Helmond Sport de eerste kans via Elbers die de bal net langs het doel van Bjorn Sengier ( ex Helmond Sport ) schoot. Onze eigen keeper Wouter van der Steen had voor rust eigenlijks niets bijzonders te doen.

Na de rust werd Van der Steen pas aan het werk gezet. Na een paar minuten spelen moest hij handelend optreden om het schot van Kevin Tano te stoppen. Aan de andere kant kreeg Mark Janssen een doelkans. Met een showduik van Sengier werd de bal tot hoekschop verwerkt. FC Antwerp kreeg hierna twee grote kansen via Mombongo en onze "superturk' van vorig jaar Guvenc om te scoren. Dankzij uitstekende reddingen van Van der Steen bleef het 0-0. Een kwartier voor tijd moet Van der Steen zich dan toch gewonnen geven. Uit een hoekschop kon Mombongo vrijstaand binnen koppen, 1-0. In de slotfase probeerde Helmond Sport te gaan voor de gelijkmaker. Brouwers en David kregen nog kansen, maar de wedstrijd bleef steken op 1-0.

Trainer Meijers was tevreden met deze wedstrijd. "Qua niveau en beleving de beste van allemaal, eigenlijk zou je er zo zes moeten spelen in de voorbereiding", liet de oefenmeester weten. Vrijdag gaat het om het 'eggie'. Dan speelt Helmond Sport de eerste competitiewedstrijd tegen Excelsior.