Helmond Sport is de competitie gestart met een 2-2 gelijkspel bij Excelsior. Net zoals vorig seizoen kwamen we niet verder dan 2-2. Destijds gingen we met een klote gevoel naar huis omdat we tegen 9 spelers van Excelsior niet verder kwamen dan een gelijkspel, nu moeten we tevreden zijn met een punt.

Gezien de subtropische temperaturen van 36 graden moesten we eigenlijk bij het zwembad liggen maar met een volle bus vertrokken we omstreeks 17.30 uur naar Rotterdam. Gelukkig deed de airco het prima. Na ruim een uur rijden maakten we een plas/rook/eet pauze. Zo'n tien minuten later gingen we weer op weg naar Rotterdam. Tegen 19.15 uur bereikten we het stadion. Bij binnenkomst bleek dat we eigenlijk de eerste supporters waren, veel drukker zou het niet worden. Meer dan 1000 man zal er niet in het stadion hebben gezeten. Vanuit Helmond hadden in totaal zo'n kleine 100 supporters de moeite genomen om bij de aftrap van het nieuwe seizoen aanwezig te zijn.

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen Ferry de Regt en Lars Veldwijk een kopduel aangingen. Beiden kwamen hard met de hoofden tegen elkaar. Al snel bleek dat het er niet goed uitzag, zowel voor De Regt als Veldwijk. De Regt moest met een brancard het veld verlaten en werd gewisseld voor Dave Nieskens. Ook Veldwijk moest vervangen worden. In zijn plaats kwam Janga.

Echte kansen waren er het eerste half uur niet. De openingstreffer van Excelsior kwam dan ook als een verassing. Lars Hutten opende met een droog schot vanaf de rand van het strafschopgebied de score. Echter binnen een minuut stond er de 1-1 op het scorebord. Met een individuele actie prikte Serhat Koc de bal bij de 2e paal binnen. Net voor de rust kreeg Helmond Sport een vrije trap die door Kevin Visser werd genomen. Zijn indraaiende bal werd door Dave Nieskens binnen gekopt, waardoor Helmond Sport kon gaan rusten met een 1-2 voorsprong.

In het begin van de tweede helft kon Helmond Sport geen vuist maken tegen Excelsior. De thuisploeg drukte Helmond Sport terug. Na een kwartier spelen kreeg Excelsior een hoekschop welke door Visser uit het strafschopgebied werd gekopt. De bal kwam in de voeten van Stans, die geen moment aarzelde en de bal snoeihard van 25 meter binnenschoot. Waarbij Dave Nieskens zich goed staande hield in deze wedstrijd had Sven van de Kerkhof, een andere debutant, het erg moeilijk. Op de rechtsback positie had Van de Kerkhof de gehele wedstrijd al totaal geen grip op de rappe Jordan Botaka. Om de zaak rechtsachter onder controle te krijgen zou in de rust al een logische wissel geweest zijn dat Kazlauskas daar ging spelen en dat Sequiera op het middenveld plaatsnam, maar gebeurde pas nadat Excelsior gelijk had gemaakt. In het laatste half uur kreeg Excelsior nog een prima kans toen Janga uit een voorzet over links bij de tweede paal rakelings naast kopte. Helmond Sport was nog gevaarlijk uit een vrije trap van Visser, waarbij Koen Weuts vrij voor doel een haarlengte te kort kwam om de 2-3 binnen te koppen.

Een overwinning was gezien de gehele wedstrijd te veel van het goede geweest. De 2-2 is qua spelbeeld een juiste uitslag. Volgende week vrijdag speelt Helmond Sport thuis de derby tegen FC Eindhoven.