Het officiële thuisdebuut op het nieuwe kunstgrasveld is uitgelopen op een teleurstelling. Helmond Sport mocht geen enkele aanspraak maken op punten. FC Eindhoven won met 1-2. Hoe pijnlijk het voor de supporters is, maar een terechte uitslag.

Op papier een echte derby , een redelijk gevuld stadion ( 3400 toeschouwers, aldus teletekst maar in onze ogen zaten die er niet ) en enthousiaste supporters. Ingrediënten genoeg voor een leuke wedstrijd. Echter werd al snel duidelijk dat Helmond Sport het moeilijk kreeg tegen FC Eindhoven. Het positiespel van de gasten was een stuk verzorgder en beter dan bij Helmond Sport, dat de lange bal hanteerde op Koc die geen schijn van kans had tegen N'Toko, een heel stuk groter was. Ook konden de vleugelspelers Elbers en Koot geen vuist maken. Het was daarom geen verassing dat FC Eindhoven op voorsprong kwam. De Helmondse defensie kreeg de bal niet uit het strafschopgebied gewerkt. De bal kwam daardoor voor de voeten van Van den Hurk die er wel raad mee wist en de bal onhoudbaar achter Van der Steen knalde, 0-1. Niet veel later werd Koot op de keeper afgestuurd met in zijn rug Gunst. In het strafschopgebied werd Koot neergehaald wat duidelijk een strafschop was en dus ook een rode kaart voor Gunst. Scheidsrechter Koekoek weigerde er dan voor te fluiten. Een grote fout van de slecht fluitende leidsman, zeker nadat spelers van FC Eindhoven tegenover Koot verklaarden dat hij wel degelijk naar de grond was getrokken. Voor Helmond Sport een cruciale beslissing want met mogelijk de 1-1 en nog 70 minuten tegen 10 man spelen zou er meer in hebben gezeten. Ruststand 0-1.

Binnen 1 minuut na de rust werd de stand gelijk getrokken. Davy Brouwers werd alleen op de keeper afgestuurd en faalde niet in zijn afwerking, 1-1. Dit doelpunt leek wat bij de spelers los te maken, waarna Helmond Sport beter begon te voetballen. Echter was deze fase maar van korte duur. In een counter stormde Van den Hurk op naar Van der Steen die zijn inzet kon stoppen maar in de rebound leek Waalkens de bal in het lege doel te kunnen schieten. Door attent te reageren kon Justiana de bal van de lijn koppen. In de 65e minuut kwam FC Eindhoven dan toch op voorsprong. De voorzet van Lagouireh werd door Sequiera in eigen doel gelopen, 1-2. Trainer Meijers probeerde nog wat te forceren door Mark Janssen en Dave Nieskens in de voorhoede te zetten. Helmond Sport pompde de ballen naar voren maar was niet bij machte om de Eindhoven defensie op de knieën te krijgen, waardoor de uitslag bleef steken op 1-2.

Meijers verklaarde na afloop van de wedstrijd te zijn geschrokken van het niveau van zijn ploeg, met name in de eerste helft. Om de komende wekend een kans te maken tegen De Graafschap en VVV Venlo moet er nog veel verbeteren, aldus de trainer.

Uw bedrijfslogo hier?