Helmond Sport is er ook in de derde wedstrijd van de competitie niet in geslaagd om een overwinning te boeken. Ondanks een 1-0 voorsprong eindigde het duel met De Graafschap in een gelijkspel.

Er waren nog geen twee minuten gespeeld toen de eerste kans zich voordeed. De Graafschap spits Parzyszek schoot de bal rakelings naast het doel. Gelukkig herpakte Helmond Sport zich want zonder inzet zou het vandaag ook weer een moeilijke avond gaan worden. Na zo'n tien minuten spelen werd Helmond Sport de bovenliggende partij. Eerste kans kwam via Brouwers, helaas zonder succes.

Maar een paar minuten later was het dan wel raak. Serhat Koc passeerde zijn tegenstander en gaf de bal bij de tweede paal voor het doel. Met een halve omhaal schoot Stanley Elbers de bal snoeihard achter Zwarthoed, 1-0. Overigens was de foto op het opstellingsformulier een exacte kopie van de uitgevoerde goal van Elbers. De rest van de eerste helft bleef Helmond Sport goed voetballen. Serhat Koc kreeg nog een grote kans voor het doel, maar zijn kopbal verdween niet tegen het net.

In het begin van de tweede helft was het aan Wouter van der Steen te danken dat het 1-0 bleef. Hij keerde in een kort tijdsbestek de 100% kansen van Parzyszek, Garcia-Calvete en Van de Pavert. Later werd Van der Steen uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Tussen de grote kansen van De Graafschap door had Koot de 2-0 voor Helmond Sport kunnen maken. De verder onopvallende Koot schoof de bal tegen de paal. Na 25 minuten in de tweede helft te hebben gespeeld kreeg Ferry de Regt zijn tweede gele kaart. De eerste gele kaart had hij nog geen 5 minuten daarvoor opgelopen. Helmond Sport moest dus verder met 10 spelers. Met 1 man minder leken de eerste 3 punten van het seizoen te worden binnengehaald, maar in de 88ste minuut kwam De Graafschap dan toch op gelijke hoogte door Garcia-Valvete, 1-1.

Volgende week wederom een sterke tegenstander op het programma. Helmond Sport gaat dan op bezoek bij VVV-Venlo.

Uw bedrijfslogo hier?