Helmond Sport heeft in Venlo tegen VVV een onverdiende nederlaag opgelopen. Met ongelukkige momenten, een eigen goal en missen voor open doel kreeg Helmond Sport te weinig. Vooral de eerste helft was een van de beste van deze prille competitie.

Vooraf werd de wedstrijd VVV Venlo - Helmond Sport bestempeld als risicowedstrijd. Vrij vervoer was hierdoor niet toegestaan. Het werd een autocombi waarbij alcohol drinken op de heenweg verboden was. De supportersvereniging reed met een volle bus naar Venlo waar het al vroeg werd opgewacht door 2 motoragenten.

Bij binnenkomst van Venlo was duidelijk dat de politie met grote overmacht aanwezig was. Kruisingen werd afgezet en de bus werd in een moeite door naar het stadion geleid. Daar aangekomen werden we opgewacht door 4 pelotons ME'ers. Erg overdreven allemaal en onnodige verspilling van belastinggeld. Nadat we de toeristische route naar het uitvak hadden genomen duurde het niet lang voordat de wedstrijd begon.

Voor Helmond Sport begon de wedstrijd voortvarend. Al na vier minuten spelen kwam Helmond Sport op voorsprong. VVV doelman Maenpaa bracht de bal niet goed in het spel waardoor de bal in de voeten van Serhat Koc kwam. Koc bediende Marc Koot die de bal achter de doelman schoof, 0-1. Na dit doelpunt bleef Helmond druk zetten op VVV die daar geen raad mee wisten. De thuisploeg schitterde in balverlies en Helmond Sport speelde sterk. Helaas wisten de mannen van Eric Meijers hiervan niet te profiteren waardoor de ruststand slechts 0-1 was.

Meteen na de rust werd VVV Venlo in het zadel geholpen door scheidsrechter Van de Kerkhof. Sequiera onderschepte een bal die in de kluts achter de verdediging van Helmond Sport viel. Van der Steen raapte de bal op. De scheidsrechter beoordeelde dit ten onrechte als een terugspeelbal. De toegekende indirecte vrije trap werd door Türk genomen. De bal ketste via de muur tegen Dave Nieskens aan en belandde ongelukkig in eigen doel, 1-1. Dit was het zetje dat VVV Venlo wakker schudde waardoor het wat beter ging voetballen. Serhat Koc had na een uur voetballen een behoorlijke kans om Helmond Sport op voorsprong te zetten. Hij sneed aan de rechterkant het strafschopgebied binnen en oog in oog met de keeper schoof hij de bal centimeters naast het doel. Tot een kwartier voor tijd was er voor Helmond niets aan de hand, maar toen Uche Nwofor via een counter de Helmondse verdedigers eruit sprintte en ook nog eens Van der Steen passeerde ontplofte te Koel, 2-1. Meijers bracht in de slotfase Janssen in het veld voor Nieskens en probeerde zo met een extra man voorin nog voor de gelijkmaker te gaan. In de ruimte die achterin ontstond profiteerde VVV Venlo via Travis Cooper wederom via een counter, 3-1. Terwijl Marc Koot een paar minuten daarvoor de 2-2 had moeten maken. Hij presteerde het om de bal twee meter voor een leeg doel over te schieten. De ingevallen Bridji bracht nog even de spanning terug in de wedstrijd door van afstand de 3-2 te maken. Helaas wist Helmond Sport niet meer de verdiende gelijkmaker binnen te schieten.

Het getoonde spel geeft de Helmond supporter moed voor de komende wedstrijden. De volgende wedstrijd is op vrijdag 30 augustus in Groesbeek tegen Achilles'29.

Uw bedrijfslogo hier?