Helmond Sport is er in de vijfde wedstrijd van de competitie er dan eindelijk in geslaagd om de eerste overwinning te boeken. Tegen nieuwkomer Achilles'29 werd er opmerkelijk gewonnen. Met 9 spelers klopte Eric Meijers zijn oude werkgever.

Omstreeks 18.30 uur vertrok de bus naar Groesbeek. In de bus was eigenlijk iedereen er van overtuigd dat vandaag de eerste 3 punten gehaald gingen worden en de weg omhoog wordt ingezet. Tegen 19.15 uur werden we opgevangen door 2 motoragenten die ons via de toeristische route begeleiden naar het "stadion" van Achilles'29. Een kwartier later kwamen we er aan. Er heerste meteen een vreemde sfeer. Geen aparte ingangen voor supporters, geen uitvak, geen stadion, maar wel een gezamenlijke kantine voor zowel Achilles'29 als Helmond Sport en je kon zonder beperkingen helemaal rond het veld lopen. Het had meer weg van een bekerwedstrijd waarbij Helmond Sport een amateurclub had geloot.

Al snel vonden we een mooie plek waar we als Helmond supporters ons nestelden. In totaal zouden er ongeveer 80 supporters aanwezig zijn, zie zich meteen vocaal lieten horen. Dit werd extra versterkt nadat Davy Brouwers na 3 minuten spelen Helmond Sport op voorsprong zette. In de beginfase was Helmond Sport oppermachtig en Achilles'29 deed voor spek en bonen mee. Het goede spel werd na een klein kwartier spelen bekroond met een tweede treffer. De lage voorzet van Serhat Koc werd door Davy Brouwers van dichtbij binnen geschoten, 0-2. Tien, tien, tien scandeerde de Helmond supporters. De score had al in rap tempo opgevoerd kunnen worden via Mark Koot, Kevin Visser en Serhat Koc maar zij slaagden er niet in te scoren. Na een half uur spelen werd het spel van Helmond Sport onrustiger. Achilles'29 kwam iets beter in de wedstrijd wat na 36 minuten spelen resulteerde in een tegentreffer. Jop van der Steen passeerde met een kopbal zijn naamgenoot Wouter van der Steen, 1-2.

Nog geen minuut na de rust ging het net als vorige week in Venlo weer geheel de verkeerde kant op met Helmond Sport. De lange bal van Achilles'29 van achteruit werd door Koen Weuts totaal verkeer ingeschat. Hij moest aan de noodrem trekken en haalde Frank Hol neer. Scheidsrechter Lindhout gaf Weuts een terechte rode kaart, maar zijn tweede beslissing was totaal verkeerd. Hij beoordeelde dat de overtreding binnen de de '16' werd gemaakt terwijl deze een meter daarbuiten werd gemaakt. Zelfs bij Achilles'29 waren ze er stellig van overtuigd dat de overtreding er buiten werd gemaakt. Het cadeautje werd door Freek Thoone vanaf 11 meter binnen geschoten, 2-2.

Met een man minder had Helmond Sport het moeilijk. Achilles'29 drukte op het doel van Van der Steen waarbij Thijs Hendriks een grote kans had op de 2-3. Na 65 minuten spelen werd het Ferry de Regt zwart voor de ogen. Aan de zijlijn haalde hij Hendriks neer. Scheidsrechter Lindhout toonde De Regt gretig de rode kaart ( zijn tweede van het seizoen ) waardoor de gemoederen bij de Helmond Sport supporters even hoog opliepen. Echter keerde rust snel terug en zagen dat de spelers de steun hard nodig hadden. Onder massaal gezang werden de spelers een extra boost gegeven. Dit hielp want met 9 spelers kwam Helmond Sport op voorsprong. Kazlauskas gaf vanaf de linkerkant de bal voor het doel waarna Serhat Koc de 2-3 binnen kopte. Alles en iedereen ontplofte in feestvreugde. Helmond Sport kwam in het laatste kwartier echter niet meer in problemen waardoor de eerste overwinning een feit is.

Eric Meijers deed dus wat hij in de jaren als trainer van Achilles'29 ook deed op Sportpark De Heikant: WINNEN! Aanstaande maandag wacht alweer de volgende wedstrijd. Helmond Sport speelt om 20.00 uur thuis tegen FC Emmen.

Uw bedrijfslogo hier?