Helmond Sport is er in geslaagd om binnen 3 dagen twee overwinningen te boeken. In de thuiswedstrijd tegen FC Emmen werd er met ruime cijfers gewonnen. In een matig gevuld stadion zagen de toeschouwers maar liefst 7 doelpunten.

Door de rode kaarten van Ferry de Regt en Koen Weuts van afgelopen vrijdag moest Eric Meijers het centrum van de verdediging omgooien. Hierin speelden nu Kazlauskas en Dave Nieskens waardoor Aart Verberne op de rechtback positie werd neergezet. Voor Verberne zijn eerste basisplaats na zijn lange herstel van een vervelende blessure.

De wedstrijd kwam pas halverwege de eerste helft op gang. Serhat Koc werd diep gestuurd en in het strafschopgebied werd hij onderuit gehaald door Luis Pedro. Voor Pedro betekende het een rode kaart en voor Helmond Sport een strafschop, welke feilloos werd binnengeschoten door Davy Brouwers. Nog geen drie minuten later leek de wedstrijd definitief gespeeld te zijn toen Marc Koot de bal uit een voorzet van Stanley Elbers binnen kopte, 2-0. Binnen een paar minuten was de spanning weer geheel terug in de wedstrijd toen Tim Siekman de aansluitingstreffer maakte, 2-1. Zo'n 5 minuten voor de rust maakte Said Bakatti aan de zijkant van het strafschopgebied een onnodige overtreding op Davy Brouwers. Scheidsrechter Van de Heuvel oordeelde dat de overtreding binnen de '16' was waardoor Helmond Sport een tweede strafschop kreeg. Voor Davy Brouwers wederom een koud kunstje om zijn tweede van de avond te maken en al zijn vijfde van het seizoen. Waar je zou denken dat Emmen gebroken was kwamen de gasten nog voor de rust op 3-2. Van der Steen had geen antwoord op de bal die uit een vrije trap van richting werd veranderd. Metaj kreeg het doelpunt op zijn naam.

Het eerste half uur van de tweede helft verliep ronduit teleurstellend en leverde gemor op de tribunes. Met een man meer wist Helmond Sport geen vuist te maken. Het leek of er geen vertrouwen in de ploeg zit en er met angst wordt gespeeld. Bang om de voorsprong te verspelen. Gelukkig werden de supporters in het laatste kwartier nog enigszins vermaakt. Sequeira bezorgde de bal met een scherpe pass bij Marc Koot, die vrij voor de keeper kwam te staan en ook zijn tweede van de wedstrijd maakte, 4-2. Mede door zijn doelpunten werd Koot uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Het had niet veel gescheeld of het was weer billenknijpen geworden, maar gelukkig eindigde de vrije trap van Almeida tegen de lat. De eindstand werd uiteindelijk door Mark Janssen op het scorebord gezet. Hij kopte de bal uit de voorzet van Serhat Koc binnen, 5-2.

Door de overwinning schiet Helmond Sport omhoog op de rangrijst. Vorig week stonden we 19e, nu is Helmond Sport terug te vinden op de 7e plaats. Komende zondag ( 8 september ) staat de volgende wedstrijd op het programma. Kan Helmond Sport tegen Fortuna Sittard de derde overwinning op rij binnenhalen?