Na 7 wedstrijden spelen mogen er al conclusies worden getrokken. Helmond Sport komt op dit moment veel tekort om de tegenstander het mes op de keel te zetten. Tegen Fortuna Sittard mag Helmond Sport blij zijn dat het maar 5-2 is gebleven.

 

 

Slechts 31 supporters hadden de moeite genomen om af te reizen naar Sittard. Het spelen op zondagmiddag en de verplichte buscombi mag een van de redenen zijn dat er weinig animo was. Rond 13.00 uur zouden we vertrekken, maar de bus was nog niet gearriveerd. Gelukkig verscheen er wel een bus en met 10 minuten vertraging konden we op weg waarna we rond 14.15 uur in het stadion aankwamen.

 

 

Al snel na de aftrap liep Helmond Sport te zoeken naar het juiste ritme. In de voorgaande wedstrijden is duidelijk geworden dat de ploeg van Eric Meijers er een is zonder vertrouwen. Binnen tien minuten mochten we blij zijn dat er geen 2-0 op het scorebord stond. Gelukkig misten Voorn en Khalouta hun grote kansen. Na 20 minuten spelen werd er dan toch gescoord door N'Koyi, 1-0. Het lamlendige en ongeïnspireerde spel van Helmond Sport was voor de meegereisde supporters erg pijnlijk om aan te zien. Fortuna Sittard was veel en veel te sterk en het werd eenrichtingsverkeer op het doel van Wouter van der Steen. Nadat Khalouta na een half uur spelen de 2-0 maakte was de wedstrijd gespeeld. Een paar minuten later wist Marc Koot te scoren, maar dan wel in het verkeerde doel. Hij liep de hoekschop van Sittard in het doel. Alweer de derde eigen treffer. Meijers moest wel ingrijpen om erger te voorkomen. Hij haalde Bridji van het veld en zette Mark Janssen in de spits, Koc werd buitenspeler. Na ruim 40 minuten spelen kreeg Helmond Sport de eerste (!) kans van de wedstrijd. Deze was meteen raak. Waarbij Koot nog vrij voor de keeper miste, kwam in de rebound de bal in de voeten van Janssen die wel het net raakte, 3-1. Op slag voor rust werd de marge weer 3 doelpunten verschil. Op zo'n 20 meter voor het doel schoof Serhat Koc de bal in de voeten van N'Koyi, die eenvoudig door de defensie soleerde en de 4-1 binnenschoot. 

 


 

Tijdens de rust voerde Meijers nog een wijziging door. Waarbij een heel elftal gewisseld moest worden bleef het bij Sequeira. Hij had in de eerste helft al een gele kaart opgelopen. Sequeira kennende zou hij door frustratie een tweede kunnen oplopen. Uit voorzorg dus gewisseld. Art Verberne was zijn vervanger waarbij Kazlauskas op het middenveld ging spelen en Verberne rechtsback. De rust leek Helmond Sport goed te hebben gedaan. Het spel was iets beter en kwam het meer op de helft van Fortuna. De Limburgers zakten ver onder hun niveau van de eerste helft. Ferry de Regt leek in de 55e minuut te gaan scoren uit een hoekschop, maar zijn inzet werd op katachtige wijze gestopt door doelman Kaya. Drie minuten later was De Regt wel doeltreffend met een kopbal uit een hoekschop, 4-2. Plots leek er iets te halen te zijn tegen een wankelend Fortuna, maar toen Nepomuceno met zijn afstandsschot de 5-2 maakte was ook het over en uit. Meijers probeerde met Nieskens in de spits nog iets te forceren. Nieskens kreeg nog een grote kans maar zijn schot werd van de doellijn gehaald. Even daarvoor was de wedstrijd stilgelegd door scheidsrechter Blom. De Fortuna Sittard supporters vonden het nodig om oerwoudgeluiden richting Justiana te roepen. De speaker riep op om te stoppen met deze racistische uitingen. Een schandalige actie, waarbij deze zogenaamde supporters eigenlijk een stadionverbod voor het leven moesten krijgen. 

 


 

Door deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de 13e plaats. Opmerkelijk is dat Helmond Sport een van meeste scorende ploeg is, maar daarentegen ook de ploeg met de meeste tegentreffers. Maar liefst 17 keer in 7 wedstrijden werd Van der Steen gepasseerd. Nog pijnlijker is te moeten concluderen dat het zwak en zonder vertrouwen spelende Helmond Sport niets te zoeken heeft in de bovenste regionen van de ranglijst. Aanstaande vrijdag komt koploper FC Dordrecht op bezoek in Helmond. De gasten zijn nog ongeslagen. Meijers heeft deze week veel werk te verrichten....

Tweets!

SVHS Facebook!!Uw bedrijfslogo hier?

Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.