Helmond Sport is een Nederlandse voetbalclub uit Helmond. Op 27 juli 1967 splitste de proftak van Helmondia '55 zich af, en ging verder als Helmond Sport. De club speelt in rood shirt, zwarte broek en zwarte kousen. Thuiswedstrijden worden gespeeld in stadion De Braak, dat zich kenmerkt door het ontbreken van tribunes aan een van de korte zijden, waar garageboxen grenzen aan het veld. Sinds 7 april 2010 is de naam veranderd in Lavans Stadion dankzij een overeenkomst tussen het familiebedrijf uit Helmond en de eerstedivisionist.

In 1967 begon de Helmond Sport in de tweede divisie. Maar al na een jaar werd promotie naar de eerste divisie afgedwongen. Op dat niveau verbleef de ploeg tot 1982, toen het kampioenschap behaald werd, en op die manier promotie naar de eredivisie.

In de eredivisie speelde Helmond Sport twee jaar. De ploeg zal vooral herinnerd worden als de tegenstander bij de legendarische penalty genomen door Johan Cruijff en Jesper Olsen op 5 december 1982. Cruijff nam een penalty, maar in plaats van hard in te schieten, legde hij de bal breed. Daar kwam Jesper Olsen inlopen, die de bal weer terugtikte naar Cruijff, die de bal simpel in het doel tikte, de Helmondse keeper (Otto Versfeld) verbouwereerd achter latend.

Na de degradatie in 1984 heeft Helmond Sport in 1985 al meteen succes. De bekerfinale wordt bereikt, waarin pas in blessuretijd van FC Utrecht verloren wordt.

In de eerste divisie acteert de ploeg sindsdien met wisselend succes, maar promotie werd niet meer bereikt.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Helmond_Sport


 

Tweets!

SVHS Facebook!!
Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.