Het Lavans Stadion is een voetbalstadion in Helmond, dat vooral gebruikt wordt voor de thuiswedstrijden van Helmond Sport. Voorheen heette dit stadion 'De Braak'. Het Lavans Stadion is reeds in gebruik sinds Helmond Sport -en voorloper Helmondia- voetbal speelt. Het ligt ingeklemd tussen de wijken Pronto in Helmond-Oost en de Wilma in Helmond-Noord. Er bestaan concrete plannen voor nieuwbouw van een stadion elders in de stad, nabij recreatieplas Berkendonk.

Huidige situatie

Het stadion heeft een capaciteit van 4.200 toeschouwers, hiervan zijn 400 stoelen gereserveerd voor de uitsupporters. Het stadion heeft drie tribunes, aan beide lange zijdes en aan één korte zijde. Aan de andere korte zijde staan huizen. Voorheen -tot begin jaren negentig- was hier nog een onoverdekte staantribune, deze is echter gesloopt. De bewoners van de huizen zitten regelmatig op hun schuurtjes naar de wedstrijd te kijken.

Recente verbouwingen

Het stadion heeft meerdere verbouwingen achter de rug. De meest recente zijn de volgende: - In 1994 werd een nieuwe oosttribune opgeleverd. Deze tribune biedt tevens plaats aan de businessclub, welke als een van de mooiste van de eerste divisie kan worden aangemerkt. Over de gehele lengte van de tribune bevinden zich skyboxen en faciliteiten voor sponsoren. - In 1997 werd een nieuwe westtribune opgeleverd, met faciliteiten voor pers en genodigden. De oude westzijde bestond uit drie losse tribunes, waaraan een einde kwam. Onder de nieuwe westtribune werd tevens een nieuw supportershome gebouwd. Deze brandde achter kort na oplevering af en werd opnieuw gebouwd. Het huidige supportershome wordt druk bezocht tijdens thuiswedstrijden van Helmond Sport. - In 2000 werd een nieuwe noordtribune opgeleverd. Waar voorheen een bijzonder sfeervolle en altijd drukbevolkte staantribune stond, kwam ook hier een zittribune. - In 2007 verdwenen de hekken in het stadion, waardoor het een vriendelijker uitstraling heeft gekregen.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lavans_Stadion

 


 

Tweets!

SVHS Facebook!!
Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.