Eerste overwinning van het seizoen een feit!!

7th Aug, 15

Na enkele weken van voorbereiding mocht Helmond Sport gisteren tegen MVV Maastricht aftrappen voor het seizoen 2015-2016. Bij Helmond Sport maakten maar liefst 5 spelers hun debuut.

Onder het toeziend oog van ruim 2.500 supporters begon Helmond Sport goed en gretig aan de wedstrijd. Al na een paar minuten spelen kreeg nieuweling Gyrano Kerk een goede mogelijkheid. Hij kon na een fout van Labille op het doel afstormen. Echter was Kerk veel te gehaast en schoot de bal in het vangnet. Nog geen minuut later passeerde Kerk twee tegenstanders en gooide de bal voor het doel waarbij Charlton Vicento miste. Helmond Sport had de touwtjes strak in handen. De beloning kwam na ruim een kwartier spelen. Hier ging een fout van de MVV defensie vooraf. De uitgekomen keeper wilde de bal vangen maar een verdediger kopte de bal weg. Steven Edward probeerde met een boogbal over keeper Coppens te scoren. Bij toeval kwam de bal bij Stanley Elbers terecht die de bal van richting veranderde en zo de 1-0 maakte. Na een half uur spelen kon Vicento de score verdubbelen. Maar onze spits had zijn dag niet, hij werd later in de tweede helft gewisseld. Tegen de rust aan kreeg de met zelfvertrouwen spelende Aleksandr Bjelica ook nog de kans om te scoren. De gasten waren in de eerste helft alleen gevaarlijk door een fout van Helmond Sport zelf. Verdediger Stephen Warmolts werkte de bal niet goed weg. De bal vloog omhoog op de rand van het strafschopgebied. Wouter van der Steen wilde de vangen maar had daarbij niet in de gaten dat hij buiten zijn gebied stond en dus hands maakte. In de vrije trap daarop volgend werd de bal in de muur geschoten. Overigens het enige foutje van Warmolts, die een puike partij speelde. Hij werd terecht uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Het is duidelijk dat het centrum van de verdediging met Bjelica en Warmolts een goede slot op de deur is.

Na de rust had Helmond Sport het moeilijk met MVV Maastricht. De Limburgers namen het initiatief over en hadden veel vaker balbezit. Echter creëerden ze geen gevaarlijke kansen. De enige goede kans die ze kregen was via Prince Rajcomar. Wouter van der Steen bracht goed redding. Helmond Sport kreeg in de slotfase nog twee grote kansen. Mounir el Allouchi schoot de bal tegen de binnenkant van de paal en de ingevallen Marc Koot wist zijn uitbraak niet af te ronden met een treffer. Hij schoot de bal tegen de keeper op. De eerste 3 punten van het seizoen zijn dus een feit.