Helmond Sport verspeelt punt in blessuretijd

12th Sep, 15

Helmond Sport is er niet in geslaagd om een punt mee naar Helmond te nemen. In de blessuretijd trok FC Den Bosch aan het langste eind en stuurde Helmond Sport met een nederlaag naar huis toe.

Via de SVHS reisden er 65 supporters met de bus af naar Den Bosch, een rit van zo'n 40 minuten. Even leek het er op dat er een tweede bus kwam aanrijden. De politie had een bus van Arke reizen aangezien voor de supportersbus van Helmond Sport. De bus was bij Rosmalen door de politie opgepikt en werd gedirigeerd om te volgen. Toen die bij het uitvak arriveerde bleek al snel dat de bus vol zat met bejaarde reizigers en de politie dus een fout had gemaakt. Uiteindelijk waren er ruim 150 supporters in het uitvak aanwezig en zij zagen Markiet en Cortie in de basis debuteren. Internationals Justiana en Vicento begonnen op de bank. Zij keerden pas donderdag terug uit Curacao. Schilders mocht voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maken in de basis.

Helmond Sport begon goed aan de wedstrijd en drong FC Den Bosch terug op eigen helft. Uit de eerste vrije trap kopte Steven Edwards de bal net naast het doel. Niet veel later moest keeper Heemskerk handelend optreden door het schot van Bjelica onschadelijk te maken. Halverwege de eerste helft kwam FC Den Bosch beter in de wedstrijd, nam het initiatief en kreeg het kansen. De door Maatsen genomen vrije trap werd door Wouter van der Steen goed gered en ook de acties van Havar en Thomassen werden op spectaculiare wijze door onze doelman gestopt. Echter had Van der Steen geen antwoord op de kopbal van Paul Beekmans. Hij schampte de bal uit een voorzet van Esajas dusdanig dat de bal bij de tweede paal binnenplofte, 1-0.

Na de rust bracht Jan van Dijk Roel van de Sande in het veld voor Steven Edwards. Dit bleek een goede zet te zijn want Helmond Sport werd de bovenliggende partij en drukte FC Den Bosch weer terug. Hierdoor kreeg de gastheer meer ruimte en loerde het op een counter. Hoewel het wachten was op de gelijkmaker kreeg FC Den Bosch een grote kans op de 2-0, maar Tim Hofstede schoot de bal op de paal. Namens Helmond Sport kreeg Mounir el Allouchi een grote kans. Vrij voor doel knalde hij de bal over. Carlo de Reuver kon zijn debuut bekronen met een treffer. Hij werd met een steekpass vrij voor de doelman gezet maar schoot te gehaast op de doelman.

De verdiende gelijkmaker kwam dan uiteindelijk in de 77e minuut. Roel van de Sande schoot in tweede instantie de bal binnen, 1-1. Helmond Sport ging hierna op jacht naar de overwinning, maar die viel uit het niets aan de andere kant. In de eerste minuut van de blessuretijd werd de bal door Arda Havar bij de tweede paal binnengekopt. Vicento zag met nog 50 seconden te spelen nog de rode kaart. Bij een ingooi voor Helmond Sport ging Daan Disveld er met de bal vandoor wat Vicento wilde voorkomen. De warrig fluitende scheidsrechter Gerrets zag hierbij een trappende beweging van onze spits en stuurde hem van het veld.

Helmond Sport had gezien de tweede helft zeker recht op een punt, maar verliest uiteindelijk in blessuretijd. Hierdoor zakt het naar de tiende plaats op de ranglijst. Aanstaande vrijdag komt koploper FC Volendam op bezoek.