Helmond Sport eindigt weer met lege handen

19th Sep, 15

Helmond Sport heeft weer niet gekregen waar het recht op had. FC Volendam was daarentegen wel doeltreffend en wist uit de twee kansen die het kreeg ook twee keer te scoren. Helmond Sport was de bovenliggende partij maar was ongelukkig in de afronding. Eindstand 0-2.

Door de schorsing van Vicento kreeg Carlo de Reuver een basisplaats toegekend. Opvallend was de positie van Justiana. Hij werd door Jan van Dijk als linksbuiten neergezet. Na een kwartier spelen kreeg Helmond Sport de eerste scoringskans. Met een prima actie schudde Gyrano Kerk twee tegenstanders van zich af en kwam hiermee vrij voor de keeper te staan. Hij wilde de bal over de keeper heen lobben maar trof hierbij de paal. Even later werd het ijzerwerk wederom gevonden. Dit maal was het Bjelica die voor eigen succes ging en de bal uit een moeilijke positie tegen de lat schoot. De bal afleggen was hierbij een betere optie geweest. Uit de eerste de beste kans wist FC Volendam wel te scoren. Wouter van der Steen redde eerst nog prima maar in de rebound werd de bal door Van Velzen laag voor het doel gebracht. Mertens kon simpel binnen werken, 0-1. Tegen de verhouding in want er was maar een ploeg die domineerde en dat was Helmond Sport.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Helmond Sport speelde veelal op de helft van FC Volendam en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Hierbij kregen El Allouchi en Kerk de beste kansen, waarbij de laatste wederom vrij voor de doelman miste. Hopelijk gaat het ontbreken aan schorend vermogen Helmond Sport dit seizoen niet opbreken. Geen enkele aanvaller wist dit seizoen te scoren. Waarbij het dus wachten was op de 1-1 maakte FC Volendam uit haar tweede (!) kans de 0-2. Van Velzen kopte de bal binnen. In het restant van de wedstrijd werd Cortie vanuit de verdediging doorgeschoven naar het middenveld. Niet veel later werd hij door El Allouchi vrij voor de keeper gezet, maar ook Cortie wist niet te scoren. Thomas Schilders kwam ook nog in goede positie om te scoren. Hij kreeg de bal uit een voorzet van Justiana zo’n 6 meter voor het doel, maar de spits maaide totaal over de bal heen. Visser schoot hierop volgend de bal over het doel. Laatste kans van de wedstrijd was van Markiet. Hij kopte de bal uit een voorzet van wederom Justiana net over het doel.

Helmond Sport verliest hiermee voor de tweede keer op rij en zakt verder weg op de ranglijst. Het bezet nu de 12e plaats. Aanstaande donderdag speelt Helmond Sport haar volgende wedstrijd. In Waalwijk wordt er gestreden voor een plaats in de volgende ronde van de beker. De SVHS organiseert een busreis naar deze bekerwedstrijd. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan nog.