Helmond Sport schakelt RKC Waalwijk uit en bekert verder.

25th Sep, 15

Helmond Sport heeft er een aantal seizoenen op moeten wachten maar gisteren was het dan eindelijk weer zo ver! We gaan een ronde verder in de KNVB beker. Ten koste van RKC Waalwijk bereikte Helmond Sport door een 1-2 overwinning de derde ronde.

De wedstrijd werd door FOX Sports live uitgezonden. Om 18.30 uur al. Hierdoor moest er al om 17.00 uur vertrokken worden uit Helmond. Ruim 80 supporters hadden de moeite genomen om het vroege tijdstip te trotseren en reisden af naar Waalwijk. Onderweg maar de vraag of we op tijd waren. Er stond file op de snelweg. Toen oom agent ook nog eens besloot om ons via een omweg naar het stadion te begeleiden kwamen we twee minuten voor de aftrap aan in het Mandemakers Stadion.

Later werd duidelijk dat te laat komen niet zo erg was geweest want de eerste helft was eigenlijk niet om aan te gluren. Helmond Sport bakte er niets van. Het kreeg geen echte kansen en kwam alleen via hoekschoppen en vrije trappen in de buurt van de goal. Hieruit leek Bjelica dan ook te scoren maar hij zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens een duwfout. Een terechte beslissing gezien niemand aan Helmond Sport zijde protesteerde. Een correct doelpunt viel zo’n tien minuten voor de rust. Hierbij was Bjelica bij betrokken. Uit een ingooi kreeg Regino Cecilia de bal in de voeten gespeelde van Bjelica en kon zo zonder hinder op Wouter van der Steen lopen. Op de lobbal had onze doelman geen antwoord, 1-0. Op slag van rust herstelde Bjelica enigszins zijn fout toen hij de bal uit een vrije trap op het hoofd van Carlo de Reuver legde. Onze spits maakte zijn eerste treffer in dienst van Helmond Sport, 1-1.

In de rust is Jan van Dijk flink te keer gegaan tegen zijn spelers, want het spelbeeld was in de tweede helft totaal anders. Helmond Sport was de bovenliggende partij. RKC Waalwijk kwam nauwelijks nog van eigen helft af. Helmond Sport creëerde enkele kansen (waaronder een prachtig scjot van Justiana(, maar wist het goede spel nog niet in doelpunten uit te drukken. Gelukkig besliste invaller Roel van de Sande de wedstrijd. Hij schoot de bal van afstand prachtig in de kruising, 1-2. Helmond Sport kwam een minuut na de treffer goed weg toen Cicilia alleen op doel kon afstormen. Gelukkig hebben wij in Wouter van der Steen een goede doelman. Na het fluitsignaal een mooi feestje in het uitvak. De supporters van Helmond Sport zorgde de gehele wedstrijd voor de sfeer in het stadion.

Tegen middennacht werd duidelijk dat Helmond Sport in de derde ronde een mooie tegenstander heeft geloot. Het mag in een uitwedstrijd spelen tegen sc Heerenveen.

Plaats een reactie

De volgende HTML tags zijn beschikbaar: <a><br><strong><b><em><i><blockquote><pre><code><ul><ol><li><del>

CAPTCHA Image
Reload Image