Alweer de vierde nederlaag van het seizoen!

28th Sep, 15

Helmond Sport heeft inmiddels alweer de vierde nederlaag van het seizoen geleden. In Venlo presteerde de ploeg van trainer Jan van Dijk het om binnen een paar minuten een 0-1 voorsprong weg te geven en tegen een 3-1 achterstand aan te kijken.

Rond 13.15 uur werd er met de bus van de SVHS koers gezet naar Venlo, waar we al snel werden opgepikt door twee motoragenten. Vijftig minuten later kwamen we aan bij het stadion. Na de toeristische route te hebben gewandeld konden we plaatsnemen in het uitvak (een van de slechtste uitvakken van de Jupiler League).

Helmond Sport kwam halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een kopdoelpunt van Carlo de Reuver. Het mocht Wouter van der Steen dankbaar zijn dat het tot aan de rust de nul had gehouden. Onze doelman hield VVV Venlo tot drie keer toe van het scoren af.

In de tweede helft gaf Helmond Sport de wedstrijd binnen een tijdsbestek van zeven minuten weg. De 1-1 viel ongelukkig. Een van richting veranderd afstandsschot van Resida vloog in het doel. De 2-1 viel na een mooie aanval waarbij Vito van Crooij de gevierde man bij de Geel/Zwarten was. De 3-1 werd gemaakt door een benutte strafschop van Seuntjens. Voorafgaand had Steven Edwards hands gemaakt op de doellijn en kreeg de rode kaart. Met tien spelers en een 3-1 achterstand kwam Helmond Sport deze klap niet meer te boven. Tegen het einde van de wedstrijd maakte VVV Venlo nog de 4-1.

Je begint als supporter toch weer lichtelijk in paniek te raken. Toch niet weer zo’n seizoen als vorig jaar? Het is duidelijk dat Helmond Sport erg moeilijk scoort. We hebben nu vijf spelers met slechts 1 gemaakt doelpunt (Elbers niet meegerekend). Ook de viertiende plaats op de ranglijst baart zorgen. Er staan nog vier ploegen onder ons die wedstrijden minder hebben gespeeld. In het slechtste geval zakken we nog verder weg op de ranglijst.