HOOFD SPONSOREN

Feestje met overwinning op RKC Waalwijk

4th Oct, 15

Helmond Sport heeft weer weten te winnen van RKC Waalwijk. Waar de ploeg van Jan van Dijk in de bekerwedstrijd al met 1-2 te sterk was, was het afgelopen vrijdag in competitieverband wederom te sterk. Mede door een doelpunt van Vicento werd er met 1-0 gewonnen.

 

 

De wedstrijd stond in het teken van de 2e editie van de reünie AA-Side. Er werd rond 18.00 uur verzameld bij cafe Nico om daar gezamenlijk een biertje te drinken en bij te buurten. Zo tegen 19.15 uur werd er koers gezet naar het stadion door middel van een mooie corteo. Ruim 125 man liepen mee in een stoet dat zingend en met vlaggen zwaaiend even later op de plaats van bestemming aankwam. In het supporters home werd het feestje voortgezet. In het stadion zelf werd het publiek getrakteerd met een optreden van De Vender met zijn klassieker: Vur welleke club bende gai?

 

 

De sfeer was fantastisch en dat werd versterkt toen Vicento na een klein kwartier spelen de 1-0 maakte. Hij werd door Warmolts op randje buitenspel voor de keeper gezet. Onze spits omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel. Even hiervoor had Carlo de Reuver al de kans gehad om te scoren maar hij verprutste de kans in een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Na de 1-0 was het overigens wachten op een tweede Helmondse treffer. Bjelica was bijna de gevierde man. Zijn kopbal werd met moeite gestopt door de doelman. In de rebound verzilverde De Reuver de kans ook niet. RKC was de gehele tweede helft niet bij het doel van Wouter van der Steen geweest.

 

 

In de tweede helft was het een totaal ander spelbeeld. Helmond Sport was het initiatief kwijt, maar echt gevaarlijke kansen kreeg RKC Waalwijk niet. In het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg Helmond Sport nog wat kansen. De grootste kans van voor Kevin Visser. Hij schoot vrij voor doel de bal uit een voorzet van Marc Koot hoog over. Toen de scheidsrechter de wedstrijd af floot was de opluchting groot. Het betekende dat het feest met 3 punten kon worden voortgezet.

 

 

De spelers werden groots onthaald met Bengaals vuurwerk en er waren nog enkele optredens van onder andere Berry van der Steen en Marco Vanderá.

 

 

Reacties

Geen reacties

Welkom bij SV Helmond Sport

Welkom op de website van de supportersvereiging Helmond Sport

Laatste Tweets

Helmond Sport Facebook