Helmond Sport is de baas in Eindhoven!!

17th Oct, 15

Helmond Sport heeft een ruime uitoverwinning geboekt. Met maar liefst 1-4 waren de Helmonders de baas in Eindhoven. Een overwinning dat telt bij de supporters!

Rond 14.00 uur verzamelden de eerste supporters zich op het station in Helmond om daarna koers te zetten naar de Irish Pub O’shea”s in de lichtstad. Daar werd getoast op een mooie avond. Tegen de klok van 17.00 uur zat de pub redelijk vol met Helmond Sport supporters.

Rond 19.15 uur liepen de “die hards” door de regen naar het stadion, enkelen namen de bus. Onder gezang zagen zij Helmond Sport goed van start gaan. Het drukte de thuisploeg terug op eigen helft. Dit resulteerde al na twee minuten spelen in een kans voor Carlo de Reuver die vrij voor keeper Swinkels kwam te staan. Niet veel later moest Helmond Sport al noodgedrongen een wissel toepassen. Carlton Vicento werd uit de wedstrijd getrapt. De dader, Vandeputte, werd slechts bestraft met geel waar een rode kaart op zijn plaats was geweest. Na een klein kwartier spelen kreeg De Reuver weer een kans vrij voor goal maar ook dit maal was hij niet doeltreffend. In de rebound kon de vrijstaande Gyrano Kerk de bal wel binnenschieten, 0-1. Halverwege de eerste helft verdubbelde Helmond Sport de score. Kerk stond hierbij aan de basis. Hij vond de vrijstaande Kevin Visser die met een droog schot de bal binnenschoof, 0-2. Grote vreugde in het uitvak! FC Eindhoven was gevaarlijk via Roald van Hout. Hij zag zijn schot net langs de paal verdwijnen.

Na twintig minuten in de tweede helft te hebben gevoetbald bracht FC Eindhoven de spanning terug in de wedstrijd. Uit het niets schoot Mandiangu de bal snoeihard achter Wouter van der Steen, 1-2. Helmond Sport bracht het verschil tien minuten later weer op 2 doelpunten. Op aangeven van Carlo de Reuver schoot Gillian Justiana de bal uit een scherpe hoek achter doelman Swinkels, 1-3.

De FC Eindhoven supporters konden de vernedering niet dragen en zochten de confrontatie met het uitvak. De opgetrommelde politie wist met een “pliesiehond” de opstandige jongentjes weer naar hun eigen vak te dirigeren.

Het feest in het uitvak werd nog groter toen een vierde Helmondse treffer viel. Uit een hoekschop van Jeffrey van Nuland kopte Markiet de bal binnen, 1-4.

Nadat scheidsrechter De Graaf voor het einde blies vierden de spelers samen met de 250 supporters het feestje. Helmond Sport stijgt door de mooie overwinning op de ranglijst. Het bezet nu een achtste plaats. Aanstaande vrijdag komt FC Dordrecht op bezoek.

Woensdag (21 oktober) is de volgende mogelijkheid tot het inschrijven voor de busreis sc Heerenveen – Helmond Sport. Van 19.00 uur tot 20.00 uur kunt u terecht in het spelershome.

Ook kunt u zich donderdag 22 oktober nog opgeven. De busmasters zijn dan vanaf 21.00 uur tot omstreeks 22.00 uur te vinden in cafe Bij Bressers op de Markt in Helmond.