HOOFD SPONSOREN

Onnodige nederlaag Helmond Sport tegen FC Dordrecht

24th Oct, 15

Helmond Sport is tegen een onnodige nederlaag aangelopen. FC Dordrecht was iets gelukkiger in de afronding en wist met 1-2 te winnen.

 

 

Trainer Jan van Dijk had in de aanvalslinie voor een verrassing gezorgd. Door de afwezigheid van Vicento (geblesseerd) en De Reuver (ziek) koos hij opvallend voor Marc Koot als spits en niet voor Thomas Schilders. Justiana speelde als linksbuiten.

 

 

De eerste helft was een matige vertoning. Beide ploegen kregen niet zo veel kansen (een van Marc Koot namens Helmond Sport en een kans van Roorda namens FC Dordrecht). Een toch wel opvallend moment was toch het moment dat de Belgische scheidsrechter Verboomen Kerk een gele kaart gaf wegens het hinderen bij een ingooi en deze later op advies van zijn assistent introk. De ingooi was voor Helmond Sport en niet voor FC Dordrecht. Een scheids met ballen dus. Het was Helmond Sport dat de rust in ging met een voorsprong. Gillian Justiana besloot om aan een fraaie rush te beginnen en nadat hij enkele spelers voorbij had gespeeld liet hij ook de keeper kansloos, 1-0.

 

 

In de tweede helft begon Helmond Sport heel erg slecht aan de wedstrijd. Deze fase benutte FC Dordrecht dan ook om te scoren via Janga, 1-1. Helmond Sport herstelde enigszins en kreeg hierbij kansen op een voorsprong. Het had de pech dat Roel van de Sande de paal raakte en ook Marc Koot raakte het ijzer. Hij schoot de bal op 5 meter voor het doel uit een voorzet van Fecunda tegen de lat. Via Marc Koot was Helmond Sport nog twee keer gevaarlijk maar hij bleef staan op nul doelpunten. Een totaal mislukt schot van Arias kwam vijf minuten voor tijd voor de voeten van Janga die er wel raad mee wist. Hij omspeelde Wouter van der Steen en schoot de 1-2 binnen. Na twee overwinningen helaas dus een nederlaag.

 

 

Volgende week is Helmond Sport vrij in competitieverband. Het speelt aanstaande donderdag in de KNVB Beker tegen sc Heerenveen. De teller van het aantal supporters dat afreist naar het hoge noorden staat thans ruim boven de 200.

Reacties

Geen reacties

Welkom bij SV Helmond Sport

Welkom op de website van de supportersvereiging Helmond Sport

Laatste Tweets

Helmond Sport Facebook