Helmond Sport met opgeheven hoofd uit het KNVB bekertoernooi

5th Nov, 15

In verband met de vakantie van onze webmaster waren wij niet in de gelegenheid om het verslag daags na de wedstrijd te publiceren, vandaar een verlaat verslag. Onze excuses!

Helmond Sport is er niet in geslaagd om de volgende ronde van de KNVB beker te bereiken. Tegen Eredivisionist sc Heerenveen verloor de ploeg van Jan van Dijk nipt met 1-0. Ondanks het resultaat mogen we trots zijn op onze speler. Zij hebben geknokt en gestreden.

Een groep van zo'n 35 supporters waren al vroeg aanwezig op de busremise. Daar zwaaiden zij rond 13.15 uur de spelers uit met gezang en vuurwerk.

Rond 16.00 uur werd er verzameld op de busremise. Daar stonden de 2 verlengde bussen van de SVHS klaar voor de reis naar het noorden van Nederland. Supporters die met de autocombi gingen konden daar ook hun omwisselbiljetten ruilen voor entreekaarten. De partybus vertrok vanaf de Con Brio. Nadat iedereen in de bus was ingecheckt konden we rond 16.15 uur op weg naar Heerenveen. Het bier vloeide af vanaf de Bakelsedijk. Bus 2 kreeg een cameraploeg van Omroep Brabant aan boord. Zij gingen een reportage maken van de busreis en wedstrijd.

Onderweg werd er twee keer gestopt voor een plas- en rookpauze. Zo’n 20 km voor Heerenveen werden we opgevangen door de politie die ons naar het stadion begeleidden. Daar om 19.30 uur aangekomen begon het gezang onder de 250 aanwezige supporters. Dit zou tot de laatste minuut duren. De sfeer was opperbest.

Helmond Sport speelde aardig voetbal. Het kreeg kansen via Bjelica en Van Nuland. Pas na een half uur kreeg sc Heerenveen haar eerste kans via Henk Veerman. Niet veel later was Veerman weer gevaarlijk. Ook dit maal hield Wouter van der Steen zijn doel schoon. Maar op slag van rust was de derde kans van Veerman wel raak. Hij kopte de bal bij de tweede paal binnen, 1-0.

Meteen na de rust de grote kans op de gelijkmaker. Carlo de Reuver kon na een actie van Kerk geheel vrij voor doel binnenwerken, maar onze spits schoot op doelman Mulder. Halverwege de tweede helft kreeg Slagveer de kans om de wedstrijd te beslissen maar Van der Steen lag in de weg. Hierna werd sc Heerenveen terug op eigen helft gedrongen. Wederom De Reuver en ook Marc Koot kregen kansen op de 1-1 maar hun afwerking liet te wensen over. In de slotfase moest Heerenveen met 10 man verder toen Hen Veerman een rode kaart kreeg voor een elleboogstoot in het gezicht van Bjelica. Helmond Sport slaagde er in de resterende twee minuten niet in om een verlenging op te dwingen.

Met opgeheven hoofd kon Helmond Sport de bekertoernooi verlaten en kan het richten op de competitie. Ondanks de nederlaag waren de supporters trots op de spelers.