Mooie overwinning Helmond Sport op Jong PSV

7th Nov, 15

Helmond Sport heeft een mooie 4-2 overwinning geboekt op het belofte-elftal van PSV. Alleen in de periode net na de rust kwam Helmond Sport in de problemen.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd moest Jan van Dijk noodgedwongen een wijziging doorvoeren in zijn elftal. Steven Edwards nam plaats in het hart van de verdediging i.p.v. de geblesseerde Stephen Warmolts.

De supporters zagen een matige start. Al vanaf de eerste minuut grossierde de wedstrijd in fouten. Fecunda bracht met een te korte terugspeelbal Wouter van der Steen in de problemen. Even later was het Van der Steen die met een mistrap een onzekere indruk maakte. Ook Edwards ging in de fout met een mistrap. Gelukkig herstelde Helmond Sport zich en kreeg het meer grip op PSV. Het had overigens wel het geluk dat de scheidsrechter affloot voor een eerste overtreding die werd gemaakt buiten het strafschopgebied, want in de rush die volgde en er geen voordeel werd behaald had de bal zeker op de stip gekund toen een speler van PSV in de 16 onderuit werd getrokken. De eerste kans voor Helmond Sport was voor Bjelica. Hij schoot de bal uit een hoekschop van Kevin Visser net over het doel. Ook Carlo de Reuver kreeg een goede kans uit een voorzet van Justiana. Na ruim 12 minuten spelen gaf Gyrano Kerk de bal voor het doel. De bal werd door Heesakkers met de hand geraakt. Het leek op een aangeschoten handsbal, maar scheidsrechter Mulder wees naar de stip. Bjelica ging achter de bal staan. Met een lobbal schoot de robuuste verdediger via de onderkant van de lat binnen, 1-0. De gasten kreeg in het restant van de eerste helft geen kansen. Helmond Sport wel. Uit een hoekschop kopte Markiet snoeihard op het doel. Keeper Bertrams wist te redden. Niet veel later moest Bertrams handelend optreden om de inzet van Gyrano kerk te keren. In de rebound probeerde Van der Sande de bal over de doelman te schieten, maar Bertrams zat er nog met zijn vingertoppen aan en verwerkte deze tot hoekschop. Zo’n 5 minuten voor de rust kwam Helmond Sport op 2-0. Uit een voorzet van Justiana schoot Kerk de bal diagonaal binnen. Een prachtige goal!

De periode na rust werd Helmond Sport compleet overlopen door Jong PSV. Dit resulteerde in de 2-1 en 2-2. Beide doelpunten werden gemaakt door Bergwijn. Helmond Sport herpakte zich snel na de gelijkmaker want binnen 2 minuten stond het alweer 3-2. Wederom was Justiana de aangever en Kerk de afmaker. Hij schoot de bal in eens in de verste hoek binnen. De wedstrijd werd helemaal beslist toen Hermannsson een onnodige overtreding het strafschopgebied maakte. Wederom een penalty voor Helmond Sport en wederom ging Bjelica achter de bal staan. Dit maal koos de Serviër er voor om de bal snoeihard in de hoek te schieten, 4-2.

Door deze overwinning klimt Helmond Sport naar een 9e plaats op de ranglijst. Het krijgt nu twee uitwedstrijden voor de boeg. De SVHS organiseert busreizen hiernaartoe U kunt zich nog steeds aanmelden. Klik hier voor meer info.