Helmond Sport buigt 2-0 om tot 2-2

21st Nov, 15

Helmond Sport is gisteren in Almere ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt. In een wervelende slotfase werd een 2-0 achterstand omgebogen in 2-2.

Het spel was de gehele wedstrijd niet om aan te gluren, dit tot ergernis van de 40 meergereisde Helmond supporters. Zij zagen Helmond Sport al binnen een paar minuten spelen goed weg komen. De scheidsrechter beoordeelde een overtreding in het strafschopgebied anders dan de toeschouwers. De bal had zeker op de stip gekund, Het zou niet de laatste warrige beslissing zijn van scheidsrechter Kooy, overigens aan beide zijde. Zo werd Helmond Sport ook een strafschop onthouden. Pas na 25 minuten spelen kreeg Helmond Sport wat kansen via Van Nuland en De Reuver, die uit een hoekschop de bal net naast de paal kopte. De Reuver kreeg hierna nog twee kansen. De laatste kans voor de rust was de grootste toen hij alleen op de doelman afging. Helaas staat het vizier van De Reuver niet op scherp.

Na de rust ging Bjelica in de fout. Hij beoordeelde een situatie voor het doel verkeerd in. Waar hij de bal simpel moest wegwerken, wachtte hij op Van der Steen. Tadmine profiteerde hiervan en met een hakbal zette hij Almere op een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd kwam Almere op een 2-0. Wederom ging er een fout van Helmond Sport vooraf. Zo besloot Warmolts de bal breed te spelen. Deze werd onderschep door invaller Van Amersfoort en rondde deze kans simpel af. Waar iedereen had verwacht dat de wedstrijd gespeeld was, besloot Helmond Sport eens gas te geven. Iets wat we de gehele tweede helft niet hadden gezien. In twee minuten tijd werd de 2-0 achterstand omgebogen tot 2-2. Uit een voorzet van Kerk kopte invaller Schilders de bal binnen en Justiana schoot de bal snoeihard binnen toen hij de bal in een vol strafschopgebied voor de voeten kreeg.

Helmond Sport stijgt door dit punt naar de negende plaats op de ranglijst. Aanstaande vrijdag reist Helmond Sport af naar Sparta Rotterdam.