Wedstrijd tegen de Go Ahead Eagles duurt minuut te lang

5th Dec, 15

De wedstrijd in Deventer heeft een minuut te lang geduurd voor Helmond Sport. In de allerlaatste minuut werd een 0-1 voorsprong verspeeld door een benutte strafschop van de Go Ahead Eagles.

Vooraf was duidelijk dat Go Ahead Eagles uit een moeilijke wedstrijd zou worden voor Helmond Sport, zeker na het vertoonde spel tegen Achilles’29. Maar met goede moed vertrok de bus met iets wat vertraging uit Helmond. Na een kleine tussenstop kwamen we rond 19.45 uur aan bij de Adelaarshorst en werd er plaatsgenomen op de vernieuwde tribune in het uitvak.

Al meteen na de aftrap liet Go Ahead Eagles zien wie er de baas was. Helmond Sport kwam er niet aan te pas. Na vijf minuten spelen hadden de Eagles al enkele kansen gehad via Leon de Kogel en Randy Wolters. Wouter van der Steen wist beide inzetten te keren. Pas halverwege de eerste helft kwam Helmond Sport voor het eerst bij de goal van de thuisclub middels een hoekschop. Maar dat leverde niets op. Na een half uur spelen zorgde Mounir el Allouchi voor het eerste schot op goal. Niet veel later kwam Helmond Sport goed weg. Een schot van Vriends werd door Aleksandar Bjelica dusdanig van richting veranderd dat de bal op de lat belande. Tegen alle verhoudingen in was het Helmond Sport dat op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van zo’n 25 meter schoot Bjelica de bal binnen, 0-1. Alweer het vijfde doelpunt van onze verdediger.

In de tweede helft had GAE weliswaar het meeste balbezit maar echt gevaarlijk zoals in de eerste helft waren zij niet meer. Het speelde slordig wat het thuispubliek niet kon waarderen. De ploeg werd meerdere malen uitgefloten en de trainer moest ‘oprotten’. Daarnaast richtten de supporters hun onvrede ook op de Helmond supporters in het uitvak. De rokers onder ons hoeven voorlopig geen aanstekers meer te kopen want die werden er genoeg naar het uitvak gegooid. Ook werd een donkere supporter van ons racistisch toegezongen. Helmond Sport loerde op de counter. Zo kreeg Thomas Schilders, die was ingevallen voor De Reuver (met hoofdletsel naar ziekenhuis), een mooie schietkans. Ook Bjelica zorgde voor gevaar. Hij kopte de bal uit een hoekschop rakelings over, net als Markiet een paar minuten later. GAE probeerde in een offensief nog een punt eruit te halen. Het leek hier dichtbij maar door uitstekende keeperswerk van Wouter van der Steen bleef het 0-1. Met nog 30 seconden te spelen leek het niet meer fout te kunnen gaan. Maar de GAE kreeg een strafschop. Na een sliding van Warmolts (op de bal) ging Ten Den makkelijk naar de grond toe. “Een cadeautje” schreef een verslaggever van Omroep Gelderland. Het cadeautje werd dan ook benut door Leon de Kogel, 1-1.

Vooraf zou getekend zijn voor een punt in Deventer, achteraf is het erg zuur om in de laatste seconden van de wedstrijd de overwinning te verspelen.