Helmond Sport wint in laatste thuiswedstrijd van 2015

13th Dec, 15

Helmond Sport heeft haar laatste thuiswedstrijd van 2015 met een mooie zege afgesloten door Telstar met 4-1 te verslaan.

Helmond Sport kende wat personele problemen. Zo moest het onze topscoorder Aleksandar Bjelica missen door een schorsing. Daarnaast ontbraken Carlo de Reuver, Charlton Vicento en Mark Koot door een blessure.

De aftrap werd verricht door wereldkampioen kickboxen Nieky Hölzken en zijn zoon Geraldo. Een aftrap die geluk bracht, want Helmond Sport kwam vroeg in de eerste helft verdiend op voorsprong. Uit een hoekschop van Roel van de Sande kopte Jannick Cortie de bal binnen,1-0. In het restant van de eerste helft was Helmond Sport baas op eigen veld. Telstar gaf geen partij en creëerde geen enkele kans. Op slag van rust werd de score verdubbeld. Uit een bekeken vrije trap schoot Mounir el Allouchi de bal binnen, 2-0.

In de tweede helft kroop Telstar wat uit haar schulp. Er kwam wat meer gevaar van de gasten. Helmond Sport kwam goed weg dat scheidsrechter Berben geen strafschop gaf aan Telstar nadat Wouter van der Steen in de punt van het strafschopgebied Tarik Tissoudali vloerde. Dit keer zat het dus mee na twee keer een onterechte strafschop (Sparta en Go Ahead Eagles) tegen te hebben gehad. Thomas Schilders had de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Binnen een minuut nadat hij in het veld was gekomen kreeg hij een grote kans op de 3-0. Hij schoot de bal uit de rebound veel te zacht in waardoor de keeper nog redding kon brengen. Waar Helmond Sport de 3-0 had moeten maken, scoorde Telstar de aansluitingstreffer via Serrarens, 2-1. Niet veel later werd een blunder van Markiet bijna afgestraft. Gelukkig ging de bal via een Helmond speler net over het doel. Het slotoffensief was voor Helmond Sport. Uit een mooie aanval via Steven Edwards en Gyrano Kerk kon Kevin Visser uiteindelijk de bal binnenwerken, 3-1. Even later stond de paal een treffer van Kerk in de weg, maar in blessuretijd werd er uiteindelijk alsnog de 4-1 op het scorebord gezet. Thomas Schilders kon de bal na een lage voorzet van Maiky Fecinda in het lege doel schuiven. Overigens eindigde Telstar de wedstrijd met tien spelers toen Keurntjes in de laatste minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

Helmond Sport blijft op een tiende plaats van de ranglijst staan. Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport de laatste officiële wedstrijd van 2015. Het treedt dan aan tegen FC Oss. Wij hebben nog enkele plaatsen vrij in de bus. U kunt zich nog aanmelden.