HOOFD SPONSOREN

Helmond Sport laat het na om een monsterscore neer te zetten!

19th Dec, 15

Helmond Sport heeft verzaakt om het jaar 2015 met een overwinning af te sluiten. Het kreeg heel veel 100% kansen (12 stuks), maar wist slechts twee keer te scoren.

 

 

Vanuit Helmond waren er in totaal 61 supporters afgereisd naar Oss, waar het stadion nagenoeg leeg was. Nog geen 500 man waren op deze wedstrijd afgekomen. Daar zagen zij Helmond Sport goed beginnen. Daarmee begon ook het creëren van de kansen. FC Oss leek wel een speelbal van Helmond Sport. Het was dan ook niet zo vreemd dat Helmond Sport op voorsprong kwam. Keeper Mous pareerde nog in eerste instantie het afstandsschot van Gillian Justiana, maar hij had geen antwoord op de intikker van Jannick Cortie. Hiervoor had Helmond Sport al behoorlijk grote kansen gekregen via Kerk en Edwards. En ook Roel van de Sande liet het na om een megakans te verzilveren toen hij alleen voor de keeper kwam. Halverwege de eerste helft kreeg FC Oss haar allereerste mogelijkheid (!) en die was meteen raak via Zschusschen, 1-1. Hierna kreeg Gyrano Kerk twee hele grote kansen, maar die werden wederom niet benut. Geheel tegen de verhouding in kwam FC Oss op voorsprong. Karmaci besloot om het maar eens van een meter of 20 te proberen. Hij schoot tegen de paal op en via de rug van Wouter van der Steen belandde de bal in het doel, 2-1. FC Oss heeft dus aan 1,5 kans genoeg om op voorsprong te komen, waarbij Helmond Sport uit 7 kansen slechts 1 keer wist te scoren.

 

Na de rust duurde het slechts enkele seconden totdat Helmond Sport weer een grote kans kreeg via Mounir el Allouchi. Hierna was het weer Roel van de Sande die weer geheel vrij voor doel een megakans om zeep hielp. Het was echt lachwekkend om te zien hoeveel grote kansen Helmond Sport kreeg en maar niet wist te scoren. Gelukkig was het na een kwartier spelen wel raak. Uit een voorzet van Cortie kopte El Allouchi de bal van dichtbij binnen, 2-2. Hij kreeg niet veel later weer een behoorlijk grote kans….maar ja die werd weeeeeeerrrrrrrr niet benut. De supporters werden er moedeloos van. Helmond Sport had met 2-10 moeten voor staan. Kansen benutten is deze avond niet aan Helmond Sport besteed. Het laatste kwartier bood FC Oss wat weerstand en weerhield Helmond Sport van het creëren van kansen. In de blessuretijd kon Helmond Sport alsnog de verdiende zege veiligstellen, maar ook Markiet en invaller Schilders mengden zich in het missen van 100% kansen.

 

 

Alles bij elkaar opgeteld kreeg Helmond Sport meer dan 25 doelpogingen en 12 100% kansen. Het resultaat (2-2) is dan ook erg teleurstellend. Voetballend was het bij vlagen erg goed voetbal, maar met het missen van deze kansen kan je als supporter niet tevreden zijn. 

Reacties

Geen reacties

Welkom bij SV Helmond Sport

Welkom op de website van de supportersvereiging Helmond Sport

Laatste Tweets

Helmond Sport Facebook