Helmond Sport start 2e seizoenshelft met 1-4 zege op MVV Maastricht

16th Jan, 16

Helmond Sport is overtuigend aan de tweede seizoenshelft begonnen. In Maastricht werd MVV met ruime cijfers verslagen. Een prima prestatie gezien MVV Maastricht een directe concurrent is voor de plaatsen op de ranglijst voor de play-offs.

Zo rond 18.15 uur vertok de bus van de SVHS met zo’n 40 supporters (in totaal 63 supporters in uitvak) richting het zuiden. Bij afslag Bunde zouden we worden begeleid door de politie, maar geen blauw blauw te zien. Daarom even gewacht in het kleine dorpje. Na telefonisch contact bleek de politie ons over het hoofd te hebben gezien. Met een kleine vertraging arriveerden we rond 19.45 uur bij De Geusselt. Bleken daar de entreekaarten niet klaar te liggen. Na een hele hoop gebel mochten we uiteindelijk naar binnen. De wedstrijd stond toen op het punt van beginnen.

Helmond Sport moest het stellen zonder spitsen Vicento en De Reuver. Hierdoor nam Mounir el Allouchi de plaats als spits in. Het centrum van de defensie bestond, na de verkoop van Bjelica, uit Warmolts en Edwards. Zij deden het overigens prima. De eerste kans van de wedstrijd was voor MVV. Uit een ingestudeerde hoekschop kon Polizzi van dichtbij op goal schieten. De bal werd voor doel geblokt. Na een klein kwartier te hebben gespeeld kwam Helmond Sport op voorsprong. Onze hoekschop werd wel benut. Kevin Visser gaf de bal voor het doel en Steven Edwards werkte binnen, 0-1. Hierna kwam een fase waarbij de wedstrijd wat inzakte. De laatste minuten voor rust ontstonden weer wat kansen. Zo had MVV via Polizzi gelijk kunnen maken, maar de bal werd net over geschoten. Gillian Justiana had de pech dat zijn actie werd gestuit door doelman Coppens. Diep in blessuretijd van de eerste helft besloot Gyrano Kerk om maar eens een actie te maken….en met succes. Hij schoof de bal vanaf de rand van het strafschop binnen, 0-2!

De start van de tweede helft was uitmuntend voor Helmond Sport. Binnen een minuut had Roel van de Sande de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maar was niet succesvol in de afronding. Een paar minuten later wel. Uit een prima aanval schoot hij feilloos binnen, 0-3. In de 55e minuut viel een vierde Helmondse treffer. Dit maal was Van de Sande de aangever. Uit een prima vrije trap legde hij de bal precies op het hoofd van Yannick Cortie, die binnen kopte. Na dit doelpunt nam Helmond Sport gas terug gezien er maandag de wedstrijd tegen Jong Ajax op het programma staat. Jan van Dijk had de luxe om Kevin Visser en Steven Edwards vroegtijdig van het veld te halen. Gyrano Kerk verliet noodgedwongen met kramp het veld. Een oude bekende van Helmond Sport kwam bij MVV Maastricht het veld in: Guvenc. Hij werd door de Helmondse fans onthaald met “Super Turk”. Na afloop van de wedstrijd nam Guvenc nog even de moeite om naar het uitvak te komen. Daar werd hij nog even toegezongen. Een prima gebaar om zo om te gaan met oud Helmond Sport spelers. De kleine Turk zorgde er wel voor dat uiteindelijk de 1-4 op het scorebord kwam. Daarbij kreeg hij hulp van Wouter van der Steen die de bal uit een voorzet uit zijn handen liet glippen. In de slotfase was Palacios nog dicht bij een treffer. De bal kaatste via de binnenkant van de paal weer terug het veld in.

Filmpje na de 3-0, klik op afbeelding

Met deze mooie overwinning stijgt Helmond Sport naar de 7e plaats, een positie die aan het einde van het seizoen goed is voor play-offs. Aanstaande maandag komt Jong Ajax op bezoek. De aftrap is om 20.00 uur.

Na afloop kwamen teleurgestelde MVV supporters nog even bij het uitvak verhaal halen wat een opstootje veroorzaakte. De politie kon dit niet waarderen en dreef de “supporters” uiteen met de knuppel en honden.