Zure nederlaag in blessuretijd!

19th Jan, 16

Helmond Sport heeft een erg zuur gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen de beloften van Ajax. Keek het in de 90e minuut nog tegen een 2-1 voorsprong op, twee minuten later stond er 2-3 op het scorebord.

In de bittere kou (het vroor -4 graden) werd er afscheid genomen van Aleksandar Bjelica. De robuuste verdediger verkaste vorige week naar KV Mechelen. Het weinige publiek, de “die hards” zaten uiteraard wel in het stadion, zagen bij Jong Ajax international Ricardo van Rhijn aan de aftrap verschijnen. Ook maakten Sinkgraven en Van den Hoorn hun opwachting aangevuld met de talenten Cherny en Nouri. Bij Helmond Sport kreeg Sam Strijbosch een basisplaats, hij verving de geschorste Kevin Visser.

In de eerste helft had Helmond Sport het betere van het spel. Niet verwonderlijk dat het op voorsprong kwam. Sam Strijbosch schoot de bal uit een lage voorzet van Justiana bij de tweede paal binnen, 1-0. Net voor de rust kwam Jong Ajax onterecht op gelijke hoogte. De bal werd niet goed weggewerkt door Steven Edwards waardoor El Azzouzi de bal achter Wouter van der Steen kon schieten, 1-1. Gelukkig herstelde Helmond Sport de tegentreffer snel want binnen een minuut stond het alweer 2-1. Gyrano Kerk speelde zijn tegenstander maar weer eens uit en schoot in de kort hoek binnen.

Na de rust was het vooral koukleumen want het spel zakte naar een laag niveau. Helmond Sport liet zich terugzakken en leunde op de 2-1 voorsprong. Het kreeg twee mogelijkheden. Een via een vrije trap van El Allouchi en een afstandsschot van Strijbosch. Jong Ajax was gevaarlijk via Muric. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een overwinning voor Helmond Sport. De vierde man had het bord met twee minuten extra tijd al omhoog gehouden. Maar uiteindelijk stond de ploeg van Jan van Dijk met lege handen. Steven Edwards liep een voorzet in eigen doel en 45 seconde later kon El Azzouzi de bal ongehinderd binnen schieten. Meteen na de aftrap floot scheidsrechter Dieperink de wedstrijd af.

Morrend en bevroren verlieten de supporters het stadion. Helmond Sport zakt een plaats op de ranglijst en staat nu achtste. Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Limburgers hebben een echte voetbalveld. Het is dus nog maar de vraag of de wedstrijd doorgaat gezien de vorst die in de grond zit.

Plaats een reactie

De volgende HTML tags zijn beschikbaar: <a><br><strong><b><em><i><blockquote><pre><code><ul><ol><li><del>

CAPTCHA Image
Reload Image