Extra tijd wordt Helmond Sport weer fataal!

30th Jan, 16

Helmond Sport en extra tijd. Het is al twee wedstrijden geen goede combinatie. Tegen Jong Ajax werden in de extra tijd 3 punten weggegooid, gisteren tegen NAC werd een punt verspeeld.

Rond 18.00 uur verzamelden de Helmond Sport supporters zich op de busremise. De bus van de SVHS en de bus van de vriendengroep uit Lierop stonden klaar voor vertrek, maar de partybus was nog niet gearriveerd. De politie wilden dat we met 3 bussen tegelijk uit Helmond vertrokken. Pas tegen 18.30 uur kwam de partybus aanrijden en konden we op weg naar Breda.

Tegen 19.40 uur arriveerden we bij het uitvak. Allereerst werden de magen gevuld met de broodjes wordt die gratis door NAC werden aangeboden, daarna een aantal trappen omhoog naar het uitvak dat meer weg had van een apenkooi. De stalen balken belemmerden grotendeels het zicht.

Helmond Sport creëerde de eerste helft niet veel kansen, maar gaf ook niet veel weg. Het speelde compact en daar had NAC het erg lastig mee. Het fluitconcert van de NAC supporters voor hun eigen spelers was een compliment voor de Helmond Sport spelers. De sfeer in het uitvak zat er vanaf de eerste minuut goed in. De 165 Helmond supporters waren vocaal de baas in het stadion.

Na de rust kreeg NAC wel een aantal kansen maar het leverde geen groot gevaar op. Een bal op de lat was van NAC het grootste gevaar. Helmond Sport kreeg via Steven Edwards een hele grote kans, maar oog in oog met doelman Ten Rouwelaar wist de middenveld niet te scoren. Debutant Kai Heerings maakte trouwens een goede indruk. Inmiddels was de extra tijd ingegaan. De vierde man had het bord met 4 minuten extra tijd omhoog gehouden. De wedstrijd leek te gaan eindigen in 0-0, maar scheidsrechter Martens dacht daar anders over. De leidsman uit Rijsbergen, die 7 km van het NAC stadion woont (vergelijk Mierlo-Helmond), liet gewoon langer doorspelen. Inmiddels was de 96e ingegaan. Kenny van de Weg wist in deze 6e minuut extra tijd uit een scrimmage voor het doel van Wouter van de Steen te scoren. Een domper van jewelste!!!! Uiteraard blies Martens meteen na de aftrap af. Hij kan met een gerust hart boodschappen doen in Breda.