Helmond Sport en FC Den Bosch komen niet tot scoren

13th Feb, 16

Helmond Sport heeft in de derby met FC Den Bosch doelpuntloos gelijk gespeeld. Gezien het spelbeeld een uitslag waarbij Helmond Sport het meest tevreden mee mag zijn.

Bij Helmond Sport ontbraken net als bij de tegenstander de nodige spelers. Zo waren Markiet, Fecunda, Van de Kerkhof en Vicento geblesseerd. Koot was ziek en Van Nuland geschorst. Dat de spoeling dun was, was te zien aan de reservebank met 3 jeugdspelers en 2(!) reservekeepers.

Het had niet veel gescheeld of Helmond Sport keek al binnen een minuut tegen een achterstand aan. Khalouta verscheen vrij voor Wouter van der Steen. Het was maar goed dat Khalouta zijn dag niet had want in de eerste helft kreeg hij nog twee hele grote kansen. Helmond Sport kreeg na twee minuten spelen haar eerste kans toen Roel van de Sande alleen voor de keeper kwam, maar hij aarzelde te lang. Niet veel later weer een kans voor Van de Sande maar zijn volley ging rakelings over  het doel van Van Heemskerk. Den Bosch kreeg gedurende de eerste helft nog twee grote kansen via Carlone en Zeldenrust waarbij de bal van de doellijn weg gehaald.

Na een kwartier in de tweede helft te hebben gespeeld moest Jan van Dijk zijn elftal noodgedwongen omgooien. Warmolts verliet ziek het veld. Justiana verhuisde van linksvoor naar rechtsachter. El Allouchi ging naar linksbuiten en invaller Schilders werd de man in de spits. Echt gevaarlijk werd Helmond Sport niet, ook niet toen Carlo de Reuver de voorhoede kwam versterken. Meest gevaarlijke moment was die situatie waarbij doelman Van Heemskerk de bal leek de verliezen aan Roel van de Sande, maar de doelman kwam met de schrik vrij aan de andere kant kwam Helmond Sport in de slotfase met de schrik vrij toen Justiana de bal uit een hoekschop van de doellijn haalde.

Al met al een weinig enerverende wedstrijd waarbij Helmond Sport prima kan leven met een punt. Aanstaande maandag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Het reist dan al naar Volendam.