Onnodige nederlaag in Volendam

16th Feb, 16

Helmond Sport heeft in Volendam een onnodige nederlaag geleden. De ploeg van Jan van Dijk kreeg genoeg kansen, maar het ontbreekt ons aan een echte afmaker.

Volendam uit, altijd een van de wedstrijden die je als supporter niet wilt missen. Echter omdat de wedstrijd op een maandag werd afgewerkt bleef de opkomst steken op ruim 80 Helmond Sport supporters. Met de bus van de SVHS reisden zo’n 64 man af naar het palingdorp. Nadat de nodige blikken bier waren ingeladen en iedereen was ingecheckt konden we rond 12.00 uur op weg.

De sfeer in de bus was opperbest. De buschauffeur zorgde voor feestmuziek, de SVHS voor de drank en de uitbater van het supporters home voor zakken chips. Net na 14.00 uur kwamen we aan in Volendam. Twee minuten later begon cafe ’t Motje vol te stromen met Helmonders die met Vur welleke club bende gai werden onthaald door eigenaar Jan Rab. De bierkraan ging open en het feest werd verder voortgezet. Onze Engelse gasten uit Ipswich wisten niet wat ze meemaakten. Ongekend bij voetbalwedstrijden in Engeland. Helmondse volkszanger Berry van der Steen gaf nog een optreden weg evenals Helmond supporter William Verkoelen, die You’ll never walk alone liet horen. Supergezellig! Tegen 19.30 uur werd er koers gezet richting het stadion.

Bij FC Volendam speelde oud HS speler Jack Tuijp. Onze spits van vanavond was Carlo de Reuver. Warmolts ontbrak in de basis doordat hij ziek was. Halverwege de eerste helft kwam Helmond Sport op achterstand toen Cortie zich makkelijk liet uitspelen door Hooi. In de korte hoek passeerde hij Wouter van der Steen, 1-0. Binnen een minuut had Volendam op 2-0 kunnen staan maar Van der Steen redde prima. Helmond Sport kreeg goede kansen op de gelijkmaker via Justiana en El Allouchi. Het net werd uiteindelijk gevonden door Roel van de Sande. Met een strak schot passeerde hij doelman Verhoeven. Tot ieders verbazing keurde scheidsrechter Higler de goal af. De Reuver zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan??

Na rust kreeg wederom Justiana een prima kans, maar kwam een teenlengte te kort om de assist van De Reuver te verzilveren. Via Laghmouchi kreeg Volendam de beste kans van de wedstrijd. Uiteindelijk viel de tweede Volendamse treffer tien minuten voor tijd. Uit een hoekschop kopte Erik Schouten ongehinderd binnen. Kai Heerings bracht niet veel later weer de spanning terug in de wedstrijd. Na de voorzet van Kerk kopte de Cambuur huurling binnen, 2-1. Helmond Sport probeerde in de slotfase nog een verdiend gelijkspel uit de wacht te slepen. Zowel Markiet als Van der Steen werden naar voren gedirigeerd. Helaas werd de tiende nederlaag van het seizoen niet meer voorkomen.

Plaats een reactie

De volgende HTML tags zijn beschikbaar: <a><br><strong><b><em><i><blockquote><pre><code><ul><ol><li><del>

CAPTCHA Image
Reload Image