Geflatteerde nederlaag tegen VVV Venlo

20th Feb, 16

Helmond Sport heeft wederom verloren van VVV Venlo. Werd het eerder dit seizoen 4-1 in de uitwedstrijd, gisteren in de thuiswedstrijd stond er eenzelfde score op het bord. Overigens een uitslag die ietwat geflatteerd is.

Jan van Dijk had voor dezelfde 11 spelers gekozen als afgelopen maandag in de wedstrijd tegen FC Volendam. Helmond Sport mocht voor de eerste kans van de wedstrijd gaan. Uit een voorzet van Markiet kwam de bal bij Carlo de Reuver terecht, die de bal niet overtuigend op doel schoot. VVV Venlo kreeg via Ralf Seuntjes een hele grote kans. Van der Steen werd uitgespeeld maar gelukkig stond Cortie op de doellijn om de bal tegen te houden. Halverwege de eerste helft kwam Helmond Sport op voorsprong door een schitterend doelpunt van Giliian Justiana. Een bekeken bal vloog over doelman Deckers heen, 1-0. Hierna trok Helmond Sport zich wat terug. VVV Venlo nam het initiatief over. Echter kreeg Helmond Sport in deze fase wel twee goede kansen op 2-0. Cortie werkte de bal uit een voorzet van Roel van de Sande bijna in het doel en ook Carlo de Reuver kreeg twee schoten achter elkaar om de bal binnen te werken…echter zonder resultaat. Ralf Seuntjes was via VVV Venlo wel trefzeker. Een strak schot vanaf de rand van het strafschopgebied verdween binnen. Van der Steen kon de bal alleen maar nakijken. Inmiddels was de wedstrijd in de extra tijd beland. Extra tijd en Helmond Sport is geen goede combinatie. Ook nu weer. Uit een hoekschop kopte Buwalda de bal in de kruising, 1-2.

Na de rust leunden de gasten op de 1-2 voorsprong. Helmond Sport kreeg weer de nodige kansen. De Reuver miste de eerste kans. Even later gaf De Reuver een prima assist op Kerk, maar ook hij was niet gelukkig in de afronding. Kerk schoot hierbij op Fleuren die daarbij hands maakte. Scheidsrechter Bax, maar ook zijn assistenten zagen (of wilden niet zien) niet wat de rest van het stadion wel zag. Het was een zuivere strafschop en een rode kaart. Ook hierna kreeg Helmond Sport grote kansen via Carlo de Reuver en invaller Sam Strijbosch op de gelijkmaker, maar zoals kenmerkend dit seizoen ontbreekt het ons aan de afronding. In de eerste keer dat VVV gevaarlijk voor het doel van Wouter van der Steen was beslisten zij de wedstrijd. Seuntjes speelde zich knap vrij en uit de voorzet scoorde Buwalda voor de tweede keer, 1-3. Hierna stortte Helmond Sport in. Het vertrouwen was weg en het goede spel was totaal verdwenen. VVV Venlo liep hierna uit naar 1-4 via Opoku, wat ook de eindstand was. Een uitslag die gezien het spelbeeld geflatteerd is. Feit is wel dat Helmond Sport is afgezakt naar een veertiende plaats op de ranglijst. Gelukkig is het gat naar de nummer acht slechts drie punten.

Vrijdag gaat Helmond Sport op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk. De SVHS organiseert een busreis hier naartoe. U kunt zich nog aanmelden.