Helmond Sport mag blij zijn met punt tegen hekkensluiter RKC Waalwijk

27th Feb, 16

Helmond Sport is er niet in geslaagd om te winnen van hekkensluiter RKC Waalwijk. Tot twee keer toe moest een achterstand worden weggewerkt waardoor er slechts een punt werd meegenomen naar Helmond. Zo'n 43 Helmond Sport supporters hadden de moeite genomen om af te reizen naar Waalwijk.

Interim-trainer Remond Strijbosch had 1 wijziging doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Hij liet Mounir el Allouchi op de bank plaatsnemen en zag zijn elftal goed van start gaan. Al na twee minuten spelen kreeg Helmond Sport de kans om de score te openen. Kerk kwam gevaarlijk voor het doel maar besloot niet om de bal af te leggen op de geheel vrijstaande Justiana en ging voor eigen succes. Kerk hielp de grote kans om zeep. Justiana kreeg een halve minuut later zelf een kans, maar de keeper voorkwam een doelpunt. Na deze twee wapenfeiten ging het snel bergafwaarts. Het spel werd met de minuut slechter en slordiger. RKC Waalwijk profiteerde hiervan. De bal kwam vanuit een hoekschop voor de voeten van Thomassen die raak schoot, 1-0. Een paar minuten later kreeg RKC de kans om de score te verdubbelen, maar Langedijk verprutste de vrije schietkans. Na een half uur spelen kwam Helmond Sport uit het niets op gelijke hoogte. Kerk gaf de bal via een voorzet voor het doel die in de luts voor de voeten van Justiana kwam. Hij binnen schoot, 1-1.

Na de rust kwam RKC na een kwartier spelen weer op voorsprong. Het was wederom Thomassen die voor de treffer zorgde. Hij speelde op simpele wijze Warmolts uit en ook Van der Steen was kansloos, 2-1. Hierna bracht Strijbosch twee verse krachten het veld in. De onzichtbare Carlo de Reuver en Cortie verlieten het veld. El Allouchi en Schilders waren hun vervangers. Echt gevaarlijk werd Helmond Sport niet behoudens de grote kans van Visser en een kopbal van Markiet. Hij werd vrij voor doel gezet maar schoot te gehaast de bal over. In de slotfase werd Markiet mee naar voren gestuurd om zodoende er alsnog een gelijkspel uit te slepen. Dit lukte! Van dichtbij passeerde hij de doelman, 2-2.

In een barslechte wedstrijd mogen we blij zijn een punt. Het geeft in ieder geval geen vertrouwen voor vrijdag wanneer de derby tegen FC Eindhoven op het programma staat. Hopelijk kan Helmond Sport zich opladen voor de derby en er net als in de uitwedstrijd een prima pot van te maken.