Een verhitte derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven

5th Mar, 16

De derby tegen FC Eindhoven is voor Helmond Sport klote verlopen. Zoals vele malen eerder dit seizoen is de slotfase funest voor Helmond Sport. De Eindhovenaren vertrokken met 3 punten terug naar de lichtstad.

Flimpje van de corteo, klik op afbeelding.

De Hellmond Fanatics organiseerden een corteo naar het stadion. Eerst werd het een biertje gedronken bij Café Nico waarna daar vanuit werd vertrokken naar het stadion. Ruim 150 man liepen mee. De Hellmond Fanatics onthulden bij opkomst van de spelers ook hun nieuwe groot spandoek. Klasse jongen!

Filmpje van de spelersopkomst met onthulling megadoek, klik op afbeelding.

Door de schorsing van Cortie en het ontbreken van Warmolts moest trainer Remond Strijbosch twee wijzigingen aanbrengen ten op zicht van vorige week. Van Nuland startte in de basis, El Allouchi keerde terug in het elftal. De wedstrijd moest nog op gang komen en Helmond Sport stond al met 10 spelers op het veld. Na een forse overtreding van Anthony van de Hurk op Kai Heerings moest die laatstgenoemde met een rode kaart van het veld. De scheidsrechter wachtte tot dat Heerings kon op staan na zijn blessurebehandeling en toonde hem toen pas de rode kaart. Veel supporters hadden niet gezien waarom de rode kaart was getrokken. Het bleek dat Heerings had nagetrapt. Een oliedomme rode kaart dus. Wedstrijd naar de klote, derby na de klote. De supporters namen Heerings dat niet in dank af en hij kreeg de nodige opmerkingen naar zich toegeschreeuwd.

Echter bakte FC Eindhoven er met een man meer helemaal niets van tot ongenoegen van de supporters in het gastenvak. Die vonden het nodig om knalvuurwerk op het veld te gooien. Levensgevaarlijk voor de warmlopende spelers en grensrechter. Toen er nog meer vuurwerk door de FC Eindhoven supporters op het veld werd gegooid vond de scheidsrechter het welletjes en staakte de wedstrijd.

Na een afkoelperiode van ruim een kwartier werd de wedstrijd weer hervat. Helmond Sport kreeg de beste kansen. Kerk had de score al kunnen openen. Tegen het einde van de eerste helft werd Kerk de diepte ingestuurd. Doelman Swinkels kwam zijn doel uit en stopte buiten zijn gebied met een sliding Kerk. Echter werkte de doelman de bal verkeerd weg en kwam rond de middenlijn voor de voeten van El Allouchi terecht. Die aarzelde geen moment en schoot de bal over alles en iedereen in het lege doel, 1-0.

Aan het begin van de tweede helft trok er mist in het Lavans Stadion en deze werd dichter en dichter. Het zicht werd totaal ontnomen. Vanaf de middenlijn waren de doelen niet goed meer te zien. Ook het spelen met een roze bal bracht geen verbetering. Het blijkt dat FC Eindhoven via Van de Hurk gelijk maakte en een minuut voor tijd ook de 1-2. Iets wat veel supporters niet gezien hebben door de dichte mist. Feit is wel dat Helmond Sport zoals zo vaak dit seizoen weer punten in de slotfase verspeeld. Had een wedstrijd dit seizoen maar 85 minuten geduurd dan zou de play offs al veilig zijn gesteld. Door deze pijnlijke nederlaag staat Helmond Sport op plaats 14 met 32 punten.

Na afloop van de wedstrijd was het gebied rondom het stadion compleet afgesloten. Veel, heel veel politieagenten blokkeerden de toegangswegen naar de busremise waar de Eindhoven supporters zich bevonden. Op het trainingsveld stonden politieagenten met honden die zo een oversteek over het veld onmogelijk maakte. Ze deden er alles aan om een confrontatie tussen supporters te voorkomen. Of we volgend seizoen nog op vrij vervoer (en een drankje kunnen pakken bij de Irish pub) kunnen reizen lijkt na de spanningen van vanavond verleden tijd.