Helmond Sport zet weer een belabberde wedstrijd neer. 3-1 Nederlaag tegen Jong PSV

15th Mar, 16

Na 5 wedstrijden zonder overwinning werd het wel weer eens tijd voor de 3 punten. Echter kwamen de 63 meegereisde supporters weer van een koude kermis thuis. 3-1 verloren van Jong PSV.

Na een korte reis van 25 minuten kwamen we aan op sportpark De Herdgang. Na de mooie hoofdtribune na zag alles er verder onprofessioneel uit. Noodtribunes, bouwhekken en smalle doorgangen waardoor de bus heen moest manoeuvreren, Binnenkort krijgt De Herdgang een metamorfose waarbij al de problemen worden opgelost. Dat er ook problemen zijn bij Helmond Sport is duidelijk. Het elftal zit een neerwaartse spiraal. Trainer weg en er worden nog steeds geen punten gepakt. Gisterenavond was het weer niet anders. Okay er ontbraken maar liefst 7 selectiespelers, maar wat de overige spelers lieten zien was ver beneden de maat. Geen beleving, geen inzet, geen passie om voor Helmond Sport te strijden. Als het niet loopt mag je op zijn minst wel enige inzet zien.

Na een kwartier keek Helmond Sport al tegen een 1-0 achterstand aan. Wouter van der Steen (de enige speler die een voldoende scoorde) kon in eerste instantie nog het schot van Kenneth Paal stoppen maar in de rebound schoot Nikolai Laursen binnen. Hij reageerde attenter dan onze slapende defensie. Via Mounir el Allouchi kreeg Helmond Sport nog een behoorlijke kans. Daar ging een grote fout van PSV speler Alberto vooraf. El Allouchi lobte de bal over de keeper, maar de goalie kreeg er nog net zijn pink tegenaan waardoor de bal rakelings over het doel verdween. Ook met een snoeiharde vrije trap van Sam Strijbosch was Helmond Sport niet gelukkig. De bal spatte op de lat. PSV wist wel te scoren. Met een mooi schot in de kruising kwam er 2-0 op het scorebord.

Na een kwartier in de tweede helft te hebben gespeeld kwam Helmond Sport terug in de wedstrijd. Uit een voorzet van Roel van de Sande kopte Sam Strijbosch bij de tweede paal binnen, 2-1. Trainer Remond Strijbosch deed hierna wat omzettingen in het elftal maar het was niet bij machte om Jong PSV pijn te doen. Jong PSV liep zelfs uit naar 3-1 via Luiz Beto da Silva.

Het seizoen van Helmond Sport gaat hiermee als een nachtkaars uit. Het zakt naar de derde plaats van onderen (17e). We zijn weer terug bij af….De spelers moeten eerst even zelf in de spiegel kijken in plaats van het af te schuiven op de trainer (Jan van Dijk)!

Aanstaande vrijdag komt Almere City FC op bezoek.