HOOFD SPONSOREN

Eindelijk weer eens een overwinning!

2nd Apr, 16

Helmond Sport heeft haar vierde uitoverwinning van het seizoen te pakken. Na twee maanden zonder overwinning wist de ploeg van trainer Remond Strijbosch met 0-2 te winnen van FC Dordrecht.

 

 

Ondanks dat Helmond Sport in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert moest de SVHS een verlengde bus regelen om de supporters naar Dordrecht te vervoeren. Omstreeks 18.15 uur werd er met 61 supporters koers gezet naar de Schapenkoppen. Zo’n tien minuten voor de aftrap kwamen we aan bij het knusse stadion.

 

 

Ten opzichte van ons laatste bezoek is de ingang van het uitvak verplaatst en staan er zeecontainers waarin de toiletten en de catering worden gehuisvest. Voorafgaand de aftrap werd er eerst 1 minuut stilte gehouden wegens het overlijden van voetballegende Johan Cruijff.

 

 

In de eerste helft kreeg FC Dordrecht via Michael Chacon en Rangelo Janga twee grote kansen om de score te openen. Helmond Sport kreeg pas vlak voor de rust haar eerste kans. Mounir el Allouchi schoot de bal op aangeven van Gerano Kerk net naast. Niet veel na deze kans kreeg El Allouchi met een schot van dichtbij wederom een goede mogelijkheid tot scoren. Uiteindelijk bleef de ruststand steken op 0-0.

 

 

Kort na de rust sloeg Helmond Sport in een tijdsbestek van drie minuten keihard toe. De 0-1 werd gemaakt door Markiet. Hij mocht van eigen helft ongehinderd richting de goal opstomen en met een droge schuiver werd de bal achter doelman Te Loeke geschoten.

 

 

Drie minuten later mocht Helmond Sport een hoekschop nemen. Bij deze hoekschop werd Mounir el Allouchi in zijn rug geduwd waardoor een strafschop op zijn plaats was. El Allouchi ging zelf achter de bal staan en schoot feilloos binnen, 0-2.

 

 

FC Dordrecht wilde nog wel wat terug doen maar was niet bij machte. Pas in de blessuretijd raakte Arias nog de lat. Bij Helmond Sport maakte jeugdspeler Jeroen Verkennis zo’n tien minuten voor tijd nog zijn debuut.

 

 

Helmond Sport stijgt door deze overwinning naar de viertiende plaats van de ranglijst. Aanstaande vrijdag komt Sparta Rotterdam op bezoek. De Rotterdammers kunnen in Helmond kampioen worden en worden daarbij gesteund door zo’n 1.100 supporters. Helmond Sport speelt dus een verkapte uitwedstrijd in eigen stadion.

Reacties

Geen reacties

Welkom bij SV Helmond Sport

Welkom op de website van de supportersvereiging Helmond Sport

Laatste Tweets

Helmond Sport Facebook