Helmond Sport houdt Sparta Rotterdam nog even van het kampioenschap af

9th Apr, 16

Helmond Sport is er in geslaagd om Sparta Rotterdam in het Lavans Stadion van het kampioenschap af te houden. Daarvoor moest Sparta zelf winnen en VVV Venlo punten verspelen, maar de Rotterdammers kwamen niet verder dan 1-1. Een uitslag waarmee ze nog blij moesten zijn.

Helmond Sport kent veel blessuregevallen. Hierdoor mocht de pas 17-jarige Jeroen Verkennis zijn basisdebuut maken en deed dat naar behoren. Sparta begon scherp aan de wedstrijd. Het drukte Helmond Sport terug op eigen helft. Vanuit het strafschopgebied werkte Carlo de Reuver met paniek de bal naar voren en werd ineens een prima assist. Gerano Kerk pikte de bal op en benutte zijn snelheid. Beheerst schoot hij de bal achter doelman Kortsmit, 1-0.

Kort na de openingstreffer had Helmond Sport het geluk dat Paco van Moorsel de bal op de lat schoot. Voetballend was Sparta sterk, wat ook wel van een aanstaand kampioen te verwachten is, en drukte nog maar eens Helmond Sport naar achteren. Nadat Kevin Visser door een overtreding geblesseerd op de grond bleef liggen (scheidsrechter Makkelie wuifde het weg) wist Sparta gelijk te maken via Brogno, 1-1. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Helmond Sport wat meer praatjes. Kerk kwam weer in een kansrijke positie te staan maar werd omver gelopen. Uiteraard liet Makkelie dit weer onbestraft. Niet veel later schoot Kerk de bal net over de lat.

Na rust kreeg Carlo de Reuver een goede kans. Van een paar meter voor doel schoot onze spits tegen de keeper op. Helmond Sport had de zaak redelijk onder controle. Het kreeg kansen via wederom Kerk en via Markiet. Wouter van der Steen redde een paar keer prima.

Zo’n tien minuten voor tijd verbaasde Makkelie iedereen door Helmond Sport een strafschop te geven nadat Rick Ketting een overtreding maakte. Net als vorige week in de wedstrijd tegen FC Dordrecht ging Mounir el Allouchi achter de bal staan. Dit maal werd de strafschop gehaast over het doel geschoten waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Bij Helmond Sport maakte A-jeugdspeler Marijn van Heugten nog zijn debuut.

Sparta Rotterdam moet nog even haar kampioensfeestje uitstellen. Dit tot genoegen van de Helmond supporters. Aanstaande maandag speelt Helmond Sport alweer haar volgende wedstrijd. Het reist dan af naar Achilles’29. De SVHS heeft nog enkele plaatsen vrij in de bus. Leden betalen 12,50 en niet leden 17,50 euro.