Helmond Sport wint van 10 Achilles'29 spelers

12th Apr, 16

Helmond Sport heeft met 1-2 gewonnen van Achilles’29. De overwinning tegen 10 spelers van Achilles’29 werd met moeite geboekt. Feit is wel dat het een prima prestatie neerzet met 7 punten uit 3 wedstrijden.

De jarige trainer, Remond Strijbosch, had wederom gekozen voor de 17-jarige Jeroen Verkennis in de basisopstelling. Markiet werd in de spits gezet waardoor zowel De Reuver als Schilders op de bank moesten plaatsnemen. Markiet was ook de man die de eerste kans (kopbal) kreeg na een prima soloactie van Kerk. Het eerste schot van Achilles’29 was meteen raak. Boy van Beek schoot de bal met een droge schuiver van een meter op 20 binnen, 1-0. De doelpuntenmaker moest niet veel later met een rode kaart van het veld. Van Beek maakte een smerige overtreding van achteren op de enkels van Gerano Kerk, de gevaarlijkste man aan de zijde van Helmond Sport. Tot opluchting van de ruim 60 meegereisde Helmond Sport supporters kon Kerk na een blessurebehandeling verder. Alleen Mounir el Allouchi kreeg voor de rust nog een kopkans. Verder leek Helmond Sport geen raad te weten met de man meer situatie.

In de rust werd Kevin Visser gewisseld. Uit nood want de middenvelder was geblesseerd geraakt. Carlo de Reuver was zijn vervanger en ging samen met Markiet in de spits spelen. Helmond Sport drukte Achilles’29 terug op eigen helft maar de lange ballen waren steeds een prooi voor de doelman of voor de defensie. Het gevaarlijkste moment kwam van Achilles’29 toen Dingil de bal voor het doel gaf. De voorzet belandde tegen de lat. Waar niemand meer op een overwinning rekende gebeurde dan toch. Uit een voorzet van Sven van de Kerkhof liet doelman Ter Wielen de bal los waarna Steven Edwards gemakkelijk de bal in het lege doel kon schieten, 1-2. Na deze goal was Achilles’29 geslagen en kreeg Helmond Sport nog twee hele grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Beiden kansen waren voor Kerk die zijn snelheid benutte om zo alleen voor doel te komen staan. In beide gevallen schoot Kerk tegen de keeper op.

Aanstaande vrijdag komt Go Ahead Eagles op bezoek. De aftrap is om 20.00 uur.